VIDEO/Studenţii basarabeni din Galaţi au fost la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni structura reprezentativă a studenților basarabeni din Galați a participat și anul acesta la manifestările dedicate zilei naționale a românilor de pretutindeni de la Alba Iulia.

În cadrul programului dedicat zilei naționale, studenții basarabeni din Galați au avut întâlniri cu reprezentanții Ligii Studenților din Universitatea Alba Iulia, reprezentanți ai Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni, precum și întâlnirea surpriză dintre CSBB Galați, ATB Iași și biroul de conducere al ANOSR alături de membrii acesteia.

Aceste întâlniri au atât rolul de a fortifica relațiile dintre organizații cât și colaborările viitoare în diversele proiecte ale acestora.

image

În ciuda ploii, la încheierea zilei de 1 decembrie, organizațiile vor participa la un spectacol de muzică și poezie "Din nou împreună" cu foști membri ai Cenaclului ""Flacăra": Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, George Nicolescu, Alexandru Zărnescu, Cristian Buică, Alexandru Ivanițchi, Florin Săsărman, Vali Șerban și Cătălin Stepa - Platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Dumitru Rusu, secretarul general al Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul ligii studenţilor Galaţi, a declarat:

"Ținând cont de importanța zilei de 1 decembrie - Ziua Națională a tuturor românilor - Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni din cadrul Ligii Studenților din Galați continuă tradiția mergând și anul acesta organizat la Alba-Iulia locul Marii Adunări Naționale de la 1 decembrie 1918. Dorim ca prin deplasarea în cetatea istorică Alba-Iulia studenții basarabeni din cadrul Universității "Dunărea de Jos" să conștientizeze semnificația zilei de 1 decembrie și a valorilor românești ce contribuie la identitatea si unitatea românilor de pretutindeni", a spus acesta

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite