VIDEO/Vezi aici cum s-au transformat poliţiştii de frontieră gălăţeni în contrabandişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent al Poliţiei de frontieră, Costel Lavric face parte dintr-o grupare de cinci traficanţi de ţigări. Este cel de-al patrulea om al legii arestat pentru această infracţiune în ultimele patru luni.

Poliţiştii de frontieră împreună cu procurorii DIICOT Galaţi au monitorizat gruparea infracţională, din care făcea parte şi un coleg de-al lor Costel Lavric. Ei aveau informaţii că acesta şi complicii săi introduc în ţară ţigări de contrabandă traversând ilegal râul Prut.

Flagrantul

Poliţistul şi ceilalţi membrii ai grupării au fost urmăriţi în timp ce încărcau într-o autoutilitară Dacia, o cantitate însemnată de ţigări.

„Am monitorizat activitatea acestei reţele infracţionale care acţiona în sfera contrabandei cu ţigări şi despre care am aflat că introduce în ţară însemnate cantităţi de marfă. Astfel, membrii reţelei au fost urmăriţiţi în timp ce încărcau, în apropierea zonei de frontieră, 21.600 de pachete cu ţigări, într-o autoutilitară „Dacia" pe care ulterior au abandonat-o", a declarat Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

image

În următoarea noapte, joi, poliţiştii au organizat flagrantul în zona Lacului Brateş, chiar atunci când traficanţii încercau să recupereze maşina, în care se aflau baxurile..

„Sunt ţigări marca „Plugarul" cu timbru de Republica Moldova. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit implicarea în activitatea infracţională a unui agent de poliţie din cadrul Sectorului P.F. Galaţi", a mai precizat Antohe.

Cei cinci traficanţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, erau în atenţia investigatorilor de la Poliţia de frontieră încă din luna aprilie. Aceştia, printre care şi agentul (al aceleiaşi instituţii din anul 2000) au fost arestaţi.

image

„Membrii reţelei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi aderare sau constituire a unui grup infracţional organizat. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile", adaugă Marcel Antohe.

Tot mai mulţi

Gică Streşină, agent şef principal în cadrul IJPF Galaţi, Valentin Damian, agent la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, Adrian Petrea, agent la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi, iar acum şi Costel Lavric sunt cei patru poliţişti de frontieră care au fost prinşi în ultimele patru luni făcând trafic cu ţigări.

În primul caz, cel din luna iunie, Gigă Streşină, profitând de funcţia pe care o avea, facilita introducerea în ţară a unor cantităţi importante de ţigări. Acesta, împreună cu ceilalţi patri membri ai grupării au primit mandate de arestare preventivă.

image

Mai norocoşi au fost Valentin Damian şi Adrian Petrea, care au fost judecaţi în libertate, după ce au fost prinşi cu 6.800 de ţigarete de contrabandă, asupra lor, la începutul lunii semptembrie.

CITIŢI ŞI:

Poliţiştii de frontieră au bătut palma cu traficanţii de ţigări şi de persoane

EXCLUSIV Traficanţi cu epoleţi. Doi poliţişti gălăţeni au fost prinşi în timp ce făceau contrabandă cu ţigări

Un poliţist de frontieră a fost prins în flagrant în timp ce făcea trafic cu ţigări

VIDEO-Galaţi: Poliţist de frontieră reţinut pentru trafic cu ţigări

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite