VIDEO Răspunsul incredibil al autorităţilor la demolarea unei pizzerii."Şi dacă se sinucide proprietarul, ce?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de ieri, angajaţii Primăriei Galaţi au continuat demolarea pizzeriei Da-isi, situată în imediata apropiere a bisericii Mavromol. Deşi a fost avertizat verbal să părăsească incinta clădirii, Giovanni Isidoro Panetta a decis să rămână baricadat înăuntru, împreună cu fiica sa.

În cursul zilei de ieri a continuat demolarea pizzeriei Da-isi, situată îm imediata apropiere a Bisericii Mavromol. Deşi Giovanni Isidoro Panetta, patronul Italian al acestui local a fost avertizat să părăsească incinta clădirii, acesta s-a opus, susţinând că, potrivit actelor, acolo este şi locuinţa sa.


Mihaela Nedelcu, concubine patronului, a declarat că, până la venirea unei autorităţi locale, italianul îşi va continua demersul disperat, chiar dacă localul se va dărâma pe el.

"Să vedem cine răspunde dacă el şi copiii mor. Nu au niciun drept să dărâme acestă clădire, atâta timp cât noi avem acte de la Primărie prin care demonstrăm că acesta este domiciliul nostru", a spus aceasta.

CLICK PE COLAJ PENTRU GALERIE FOTO

image

De altfel, în ciuda faptului că erau persoane înăuntru, angajaţii primăriei ai dărâmat stâlpii de rezistenţă ai construcţiei, iar o parte din plafon s-a şi prăbuşit.
Primarul Municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, s-a arătat indiferent faţă de situaţia oamenilor aflaţi în interior.

"În Sicilia trebuie să te încadrezi într-o disciplină. Si la noi trebuie respectată legea. Sunt supărat pe preotul bisericii. Dacă eram în locul lui făceam miting pentru terenul de langă altar", a declarat acesta.

CLICK PE COLAJ PENTRU FOTGALERIE

image

Mai mult, reprezentantul Primăriei Galaţi la faţa locului, Vasile Onofrei a privit posibilitatea ca Penetta să-şi ia zilele cu foarte multă detaşare.

"E dreptul lui, e viaţa lui, să facă ce vrea el. Şi dacă se sinucide ce?", a pus acesta

Motivul scandalului

Pizzeria respectivă funcţiona într-o clădire cu etaj care a fost ridicată lângă Biserica Mavramol (monument istoric aflat pe lista UNESCO). Pentru demolarea acesteia, magistraţii gălăţeni au emis încă din 1997 o decizie definitivă şi irevocabilă de demolare, din cauza lipsei de autorizaţie.


De cealaltă parte, patronul localului, Giovani Isidoro Panetta, spune că a cumpărat construcţia, de bună credinţă, în 2002.

Patronul pizzeriei a spus că a investit aici în jur de 100.000 de euro şi că prin demolarea clădirii va rămâne pe drumuri cu concubina şi cei trei copii, la fel ca şi cei opt angajaţi ai pizzeriei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite