VIDEO/O reţea care a prejudiciat statul cu peste 1.300.000 de lei a fost capturată la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un filaj de patru luni, nouă dintre cei 11 membri ai grupului au fost arestaţi, printre care şi capul reţelei, un gălăţean de 35 ani.

Cei 11 traficanţi au reuşit să pună pe picioare o reţea bine organizată şi au introdus în ţară 150.000 de pachete de ţigări, prejudiciul creat statului fiind de 1.300.000 lei. Aceştia foloseau un limbaj codat, apelând la tot felul de cuvinte legate din zona din care proveneau, iar pentru descifrarea lor a fost nevoie de sprijinul celor de la SRI.

Filajul a început în ianuarie 2010, iar în noaptea de 7 spre 8 aprilie, poliţiştii au organizat flagrantul, în aproprierea frontierei cu Moldova, undeva în zona de vărsare a Prutului în Dunăre. Operaţiunea de capturare s-a desfăşurat noaptea şi a fost foarte spectaculoasă.
Ulterior, în inervalul 9-18 aprilie au fost reţinuţi şi complicii acestora.

„Primele date despre ei au venit în ianuarie şi de atunci îi urmărim. Am găsit asupra lor 18.700 de pachete de Plugaru. Toţi sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 ani. Nouă au primit mandate de arestare preventivă, iar doi sunt judecaţi în libertate", a declarat comisar şef Didel Bădărău, inspector şef IJPF Galaţi.

Printre cei nouă arestaţi se numără şi coordonatorul lor, singurul gălăţean dintre ei, Marian B., restul fiind din Tulcea. Acesta era beneficarul ţigărilor, pe care le vindea pe piaţa neagră din Galaţi.

„Marian B.  aducea banii şi reiese din cercetări că este coordonatorul lor. El a fost arestat ulterior, deoarce nu a participat la operaţiunea surprinsă de noi", a mai spus Didel Bădărău.

Ceilalţi membri ai gruparii sunt Marian T., Ionuţ P., de 24 şi 26 ani, aceştia fiind cei prinşi în flagrant, Gheorghiţă C., Florin Iulian B., Romică Ciprian B., Ion C., Săndel C., Paraschiv T., Săndel T. şi Sterică Petrică M., toţi din Tulcea.

Mod de acţionare

Ţigările erau aduse de diefritţi cetăţeni moldoveni, pe malul Dunării, după care erau luate de tulceni şi transportate cu o barcă pe malul romanesc al fluviului. Înainte ca acestea să ajungă pe piaţa neagră din Galaţi şi Tulcea, traficanţii le ţineau ascunse în diferite locaţii din Grindu.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată şi a fost pus sechestrul pe bunurile traficaţilor pentru a recupera prejudiciul creat, iar poliţiştii gălăţeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a grupării de traficanţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite