VIDEO/Galaţiul ar trebui să devină de astăzi "Oraş liber de etnobotanice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii au completat declaraţii în faţa camerelor foto Corina Tătaru
Vânzătorii au completat declaraţii în faţa camerelor foto Corina Tătaru

Poliţia Comunitară, Jandarmeria, Garda Financiară şi Primăria au trimis aseară echipe de control la magazinele de vise. Protecţia Consumatorului a absentat.Acţiunea, anunţată cu surle şi trâmbiţe, a fost doar o demonstraţie de forţă căci s-a aplicat o singură amendă şi s-au împărţit invitaţii la Primărie.

Razia începută la ora 21.00 a frizat ridicolul fiind evident că nu numai mass-media fusese anunţată despre organizarea ei, ci şi patronii magazinelor de vise.

Numai cinci dintre acomercianţii de produse etnobotanice cu conţinut de substanţe halucinogene au „uitat" să pună lacăt, pentru câteva ore, pe uşile magazinelor şi asta doar ca să scape de bliţurile şi camerele de luat vederi ale ziarelor şi televiziunilor locale. Oricum şi cei cinci îşi selectaseră cu grijă marfa din galantare pentru a nu fi prinşi încălcând lista produselor interzise.

La nivel pur teoretic, începând de ieri, absolut niciun astfel de magazin nu ar mai fi trebuit să funcţioneze la Galaţi. Dar au fost care funcţionat chiar şi în timpul raziei.

„Azi este 16 decembrie, deci prima zi în care se poate aplica HCLM privind interzicerea comercializării substanţelor etnobotanice. S-au făcut şapte echipe la nivelul oraşului pentru a controla aceste magazine", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

La „Maşniţă", spre exemplu, la „Smoke Shop", vânzătorul a mimat prost uimirea când a văzut oamenii în uniformă intrând pe uşa magazinului.

Am actele pe care mi le-a lăsat patronul şi încasările pe ziua de astăzi", a spus acesta
Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, toţi patronii firmelor care se ocupă cu acest gen de comerţ au fost invitaţi astăzi la Primărie.

Activitatea ar fi trebuit oprită de azi. Din cele 21 de magazine din Galaţi, şapte şi-au închis deja activitatea de bună voie şi numai trei mai au acordul Primarului, restul fiind în afara legii", a mai declarat viceprimarul.

Mai mult, conform aceleiaşi surse se vor lua măsuri drastice împotriva celor ce au încălcat contractele de închiriere.„Nu vom sta cu mâinile în buzunar, iar firmele care au încălcat contractul de închiriere vor trebui să-şi sisteze activitatea", a mai spus viceprimarul.

Vâzări perturbate

Singurii deranjaţi de această razie au fost consumatorii, nevoiţi să aştepte câteva zeci de minute în frig pentru o porţie de vise.

Un plic de Magic vroiam să iau, care costă 230", ne-a a spus unul dintre clienţi.

„În fiecare zi vom face câte o acţiune la magazinele care vând plante etnobotanice", a spus Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite