VIDEO/Galaţiul are titlul de vicecampion naţional la parapantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroclubul Aerial din Galati a obtinut titlul de vicecampion national la o importanta competitie de zbor cu parapanta, desfasurata pe parcursul intregului an. La invididual, doi piloti galateni din cadrul aeroclubului: Catalin Dragu si Valentin Trif, au obtinut locurile doi si trei, la clasa open. La clasa sport, Valentin Ionel Trif a obtinut un binemeritat loc doi. La intrecere au participat 30 de piloti de parapanta si şapte aerocluburi din to

Eagle XC (cross country) este o competitie de zbor liber care s-a desfasurat intre 1 aprilie si 30 septembrie pe intreg teritoriul tarii.

Regulamentul este foarte simplu: pilotii de parapanta isi inregistreaza, cu ajutorul GPS-ului, toate zborurile pe care le fac, oriunde in tara.

Apoi trimit datele, prin internet, catre serverul organizatorilor care, pe baza unui algoritm, le ofera un punctaj in functie de dificultatea zborului, de durata lui, de distanta parcursa, de inaltimea si viteza atinse.

In final, cu 535,51 puncte Aerial Club Galati s-a clasat pe locul doi, la clasa open, dupa aeroclubul Turbulencia, din Harghita, care a obtinut 852.02 puncte, avand mai multi piloti inscrisi in competitie. Aceeasi ierarhie s-a pastrat si la clasa sport, unde aeroclubul galatean a primit 251,64 puncte.

„Este inca un rezultat foarte bun pentru Aerial Club si inca o dovada ca la Galati exista o comunitate puternica si activa de zburatori foarte bine pregatiti", ne-a declarat instructorul de zbor Albert Malaxa, presedintele Aerial Club.

La individual, Catalin Dragu, a obtinut un total de 280,90 puncte iar Valentin Trif 254,61 puncte, atat la clasa open cat si la clasa sport, unde a iesit vicecampion national. „Este primul trofeu pe care il obtin de cand am inceput zborul cu parapanta ! Am muncit foarte mult sa ajung la acest nivel si ma bucur ca roadele nu au intarziat sa apara", a declarat Catalin Dragu, 41 de ani, vicecampion national Eagle XC.

De altfel, el ocupa locul 6 la nivel national in urma rezultatelor obtinute in competitiile de zbor cu parapanta. „Intr-o perioada de criza, am investit peste 3000 de euro in echipamente de zbor de foarte buna calitate. Adaugand si o pregatire temeinica, rezultatele bune nu puteau sa nu apara" ne-a spus Valentin Trif, 38 de ani, pilotul galatean care a ocupat un loc trei si un loc doi in cadrul Eagle XC 2010.

Parapantismul este un sport relativ nou si din ce in ce mai cautat de iubitorii inaltimilor, pentru ca este cea mai accesibila forma de zbor. Spre deosebire de parasuta, cu care se inrudeste, parapanta este utilizata nu pentru franarea caderii ci pentru pentru zboruri de distanta, folosind diferenta de nivel sau curentii termici ascendeti. Exista si parapante de doua locuri, pentru scoala sau zboruri de agrement. Un echipament complet format din aripa, seleta (scaunul in care sta pilotul), parasuta de salvare, combinezon de zbor, statie radio, GPS si varioaltimetru, poate sa ajunga, in medie, pana la 3000 de euro.

Parapantistii galateni se pregatesc la Pripocea, in apropiere de Macin, una dintre cele mai bune zone din tara pentru zborul liber. Aerial Club este singurul aeroclub privat din zona Galati-Braila-Vrancea-Tulcea unde se poate invata, in conditii de maxima siguranta, zborul cu parapanta, motoparapanta, motodeltaplanul si avionul ultrausor. Odata cu achizitionarea unui avion de tip AN 2, la aerodromul Aerial Club de la Vadeni, judetul Braila, va functiona, de anul viitor, singura scoala de parasutism din aceasta zona a tarii.

Totodata, Aerial Club ofera servicii de publicitate aeriana, fotografie si filmare aeriana, zboruri de agrement si transport rapid oriunde in tara dar si consultanta in ceea ce priveste achizitionarea si exploatarea unei aeronave ultrausoare, motorizate sau nemotorizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite