EXCLUSIV VIDEO/ Vezi cum preşedintele ANSVSA cere angajaţilor să-i "doneze" al 13-lea salariu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o videoconferinţă cu subordonaţii din ţară, de la începutul anului, Marian Zlotea, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, le cere oamenilor să renunţe la al 13-lea salariu în favoarea unei societăţi patronate de sindicat.

Imagini incredibile filmate la o videoconferinţă susţinută la începutul acestui an de Marian Zlotea, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) scot la iveală faptul că în instituţiile statului există aranjamente prin care banii publici sunt deturnaţi fără ezitare.

Zlotea le cerea angajaţilor din teritoriu (sunt circa 5.000 la nivelul întregii ţări) nici mai mult, nici mai puţin decât să doneze al 13-lea salariu unei societăţi comerciale patronate de sindicatul din instituţie. Acţiunea fostului preşedinte este un abuz evident în serviciu, câtă vreme veniturile salariale reprezintă proprietatatea angajatului, care nu poate fi obligat să renunţe la ele.

Interesant este că fostul preşedinte al ANSVSA dădea asigurări că "va rezolva" să se plătească al 13-lea salariu, în ciuda măsurilor de austeritate anunţate de Guvern. În schimb, cerea angajaţilor "să fie solidari" şi să cedeze banii "pentru binele comun". "Bine comun" care însemna nişte investiţii incerte, teoretic în centre profesionale pentru veterinari.

Reţeta acestei "afaceri" se ridică la circa 2,5 milioane de euro, având în vedere că salariul mediu al celor 5.000 de angajaţi este de circa 500 de euro.

Zlotea a fost demis săptămâna trecută din funcţie. El fusese numit în funcţie pe criterii eminamente politice, având în vedere că nu are absolut nicio legătură cu meseria de veterinar. Este absolvent de "petrol şi gaze" şi este doctorand în istoria Europei. În acelaşi timp, însă, este un politician fervent.

De altfel, imediat după numirea din 2009, Zlotea a pornit o amplă campanie de politizare a conducerilor celor 41 de direcţii judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. S-a ajuns chiar şi la situaţii bizare, în care au fost înlocuiţi directori care erau membri PDL (cum s-a întâmplat la Galaţi), pentru că aceştia nu ar fi "demonstrat loialitate faţă de partid". Sintagma poate fi tradusă prin "au amendat şi firmele sponsorilor PDL".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite