VIDEO: Vezi aici care este cel mai nou sport de iarnă practicat de unii gălăţeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre SNOWKITING, un sport extrem în care ai nevoie de o placă de snowboard, o paraşuta specială (de tip "zmeu"), zăpadă din belşug, niţel vânt şi o doză mare de adrenalină

Zona aleasă de cei câţiva practicanţi ai acestui sport a fost cea a Bazei aviatice "Pegas". Fără prea multă cheltuială, tinerii şi-au prins paraşutele cu un ham la nivelul pieptului şi au profitat din plin de vântul şi de zăpada din câmp.

Specialiştii spun că este un sport destul de periculos, pentru că orice mişcare greşită îl poate doborî la pământ pe sportiv. Nu este însă la fel de periculos precum paraşutismul sau parapantismul. 

Echipamentele se pot procura de pe Internet, existând chiar şi în Galaţi câţiva furnizori.

Începuturile snowkiting-ului sunt în Scandinavia. Acolo, în anii 1970, se utilizau paraşute pentru a tracta persoane pe skiuri. Paraşutele nu aveau sistemul actual de control al puterii de tracţiune şi făceau acest sport foarte periculos. Ulterior a fost utilizată forţa de tacţiune a paraşutelor de către exploratorii Arctici. Aceştia au realizat că pot parcurge, utilizând paraşutele, distanţe de aproape zece ori mai mari decât mergând normal.

Pe plan mondial, în anul 1996 a aparut kitesurfing-ul. După o dezvoltare rapidă a sportului pe apă, riderii au încercat să se dea şi pe zăpadă. Acesta este momentul de apariţie al Snowkiting-ului aşa cum îl ştim acum.

În numai câţiva ani de istorie, acest sport face posibile sărituri de 100 m lungime şi de 10 m înălţime, precum şi urcarea pârtiilor folosind zmeul (kite-ul) şi forţa vântului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite