VIDEO: Studenţii basarabeni din Galaţi şi-au plâns confraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

7 aprile 2010, la un an dupa tragicele evenimente de la Chișinău, aproape 20 de tineri studenţi basarabeni din Galaţi au arătat că își cunosc datoria morală de a păstra vie memoria celor care și-au sacrificat viața

"Au făcut-o pentru ca noi astăzi să avem o nouă speranță și un început pentru ceva mai bun. S-a întâmplat în 33 de orașe unde peste 1.000 de tineri au ieșit să aprindă o lumânare și să țină un moment de reculegere. Pentru noi acum un an a avut loc un eveniment ce nu prea mulți credeau că se va întâmpla vreodată, s-a demonstrat că împreună putem schimba lucrurile spre bine", spune Alex Jurcăneanu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Universitatea Dunărea de Jos.

București, Chișinău, Alba Iulia, Bălți, Galați, Nisporeni, Iași, Cluj, Timișoara şi Suceava sunt doar câteva din orașele în care în seara de 7 aprilie au ars lumânări în memoria victimilor de la Chișinău.
Această dată a fost comemorată și de tinerii gălățeni care s-au adunat lângă Teatrul Dramatic, la Monumentul Eroilor din decembrie 1989.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite