VIDEO-Poliţiştii au testat reacţiile gălăţenilor printr-o tâlhărie simulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima zi a săptămânii trecute, poliţiştii gălăţeni au vrut să testeze vigilenţa celor prezenţi în Piaţa central şi au simulta o tâlhărie

Acţiunea a fost desfăşurată la o oră de vârf, în momentul în care piaţa era plină de clienţi.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi a explicat motivul pentru care s-a recurs la acest gen de test."Duminică poliţiştii gălăţeni au acţionat pe linia prevenirii infracţiunilor de tâlhărie. Cu prilejul organizării în Piaţa Centrală a „Zilei Recoltei" s-a desfăşurat o simulare de comitere a unei infracţiuni de tâlhărie, în vederea testării spiritului civic al cetăţenilor. Rezultatul a fost cel scontat, gălăţenii intervenind pentru prinderea „infractorului"", a spus aceasta.


Din fericire, poliţistul care a jucat rolul de infractor a reuşit să scape de furia mulţimii şi a fpst în cele din urmă reţinut de colegii săi.

Iată ce au făcut poliţiştii în timpul săptămânii prevenirii criminalităţii


În acest context, sâmbătă , poliţişti de proximitate şi cei de ordine şi siguranţă publică au desfăşurat activităţi de informare a populaţiei şi distribuire de materiale pe tema prevenirii furturilor din locuinţe, prevenirii furturilor din autoturisme în zonele cunoscute cu risc.

Totodată, lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au aflat în mijlocul tinerilor, organizând o activitate pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor la Colegiul Economic „Virgil Madgearu".

În vederea prevenirii accidentelor rutiere având drept cauză excesul de viteză, poliţiştii rutieri au acţionat în diverse puncte de pe raza municipiului Galaţi, precum şi pe DJ 251, ocazie cu care au fost distribuite materiale preventive (fly-ere) participanţilor la trafic.


Lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu reprezentanţi ai Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane şi ai ONG-ului „Tinerii şi Viitorul" au organizat o activitate tip dezbatere pe faleza inferioară din municipiul Galaţi, grupul ţintă fiind format din tineri, membrii ai ONG-ului.

Actiuni ale politistilor

Au fost abordate teme diverse precum prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă în rândul tinerilor, modalităţi de soluţionare a conflictelor, prevenirea traficului de persoane. Cei prezenţi şi-au putut exprima opiniile vis-a-vis de cele dezbătute şi prin desen, aceştia realizând afişe cu sloganul "Alege libertatea! Spune NU violenţei!".

"Gălăţenii s-au arătat receptivi la iniţiativa poliţiei, aceştia apreciind în mod pozitiv tipul activităţilor desfăşurate, calitatea materialelor şi a informaţiilor furnizate, considerând că toate acestea vor avea un efect benefic asupra comunităţii", a mai declarat Cristina Tatulici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite