"Distracţie" violentă pentru elevii unei clase de la un liceu gălăţean: ei au încins în curtea şcolii o miuţă cu o cioară moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toţi elevii unei clase de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Galaţi au găsit marţi o metodă originală de a-şi umple timpul din pauza mare! Tinerii au găsit o cioară, spun ei moartă, cu care au încins o miuţă în curtea şcolii.

După mai bine de jumătate de oră de „mişcare", băieţii au revenit la orele de practică. Unul dintre elevi a filmat toată această partidă de fotbal şi a postat-o imediat pe youtube.com.

Pusă în faţa acestei situaţii, conducerea şcolii nu-şi explică gestul elevilor. Directoarea unităţii şcolare, Lidia Mazilu spune că nu s-a mai confruntat cu un astfel de gest în toată cariera ei didactică, motiv pentru care îi va sancţiona pe toţi elevii implicaţi cu scăderea notei la purtare.

Şi conducerea Inspectoratului Şcolar condamnă gestul de cruzime al elevilor, prin vocea inspectorului şcolar general Doruleţ Resmeriţă, care constată că elevii au căpătat tot felul de obiceiuri, mai puţin cel de a învăţa.

Psihologii şcolari spun că nu s-au mai confruntat cu astfel de situaţii. Alina Gălăţanu, de la Centrul Judeţean pentru Asistenţă Psihopedagogică Galaţi pune această violenţă pe seama educaţiei copiilor, care petrec prea multe ore în faţa filmelor pline de agresiuni.

Conducerea liceului l-a identificat şi pe cel care a urcat filmuleţul pe Internet. Tânărul spune senin că a făcut acest lucru pentru ca lumea să afle despre isprava lor.

Unul dintre elevii implicaţi în acest incident avea deja nota 5 la purtare, aşa că va scăpa de pedeapsă, dar ceilalţi se vor alege cu cel puţin trei puncte scăzute la media finală la purtare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite