Utilitar/Carnetele de rentieri agricoli, avizate de APIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 februarie 2011, APIA Galaţi a preluat activitatea desfăşurată de Biroul judeţean al Oficiului Naţional de Rentă Viageră.


Pentru vizarea carnetelor de rentier agricol, posesorii acestora se vor prezenta la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începând cu data de 01 martie 2011.

"Rentierii agricoli cu domiciliul în Galaţi pot veni la Centrul Judeţean APIA Galaţi de pe strada Mihai Bravu, numărul 30", a precizat Ciprian Viorică, consilier principal în cadrul APIA Galaţi.

Facem menţiunea că vizele aplicate pe carnetele de rentier de cătree birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, în perioada 01.01.2011 - 27.01.2011, rămân valabile, iar renta agricolă viageră va fi plătită de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Fermierii gălăţeni le-au dat mereu de lucru autorităţilor după ce "uitau" să îşi vizeze carnetele de rentieri agricoli.

Anul trecut, câteva mii de agricultori din judeţul Galaţi s-au aflat în această situaţie, dar pe ultima sută de metri aceasta s-a rezolvat.

Gălăţenii care au moştenit diverse terenuri trebuie să facă mai întâi dezbaterea succesorală pentru a se şti pentru ce suprafeţe urmează să primească bani europeni.

Valoarea rentei viagere este de 50 euro/an pentru fiecare hectar dat în arendă sau 100 euro/an pentru fiecare hectar vândut.

În baza legii 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei şi a ordonanţei de urgenţă a Guvernului 70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a preluat începând cu data de 01 februarie 2011 activitatea desfăşurată de birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite