Util/ Condiţii mai dure pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutorul de căldură se va acorda în perioada noiembrie - martie
Ajutorul de căldură se va acorda în perioada noiembrie - martie

Începând de astăzi, gălăţenii pot solicita și pot depune cererile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.Plafonul maxim de venit va rămâne de 615 lei pe persoană, dar selecţia beneficiarilor se va face mai strict decât în anii anteriori.

Formularele și declarațiile pe proprie răspundere care trebuie completate în vederea obținerii acestor ajutoare pot fi obținute de la sediul Apaterm sau de la asociaţiile de propriettari.

 Iată noile criterii

Din acest an, condițiile de acordare a acestui sprijin financiar lunar sunt cu adevărat drastice. Astfel, solicitantul nu trebuie să deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, ori alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.

De asemenea, nu au dreptul să beneficieze de ajutor la plata facturilor de încălzire persoanele care deţin cel puţin unul dintre următoarele bunuri mobile: mijloace de transport (autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze - cu excepţia celor adaptate pentru persoane cu handicap), utilaje agricole (tractor, combină), utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale) sau utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă, sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric).

O altă condiţie pentru acordarea ajutorului este ca solicitantul să nu deţină mai mult de trei bovine, cinci porcine, 20 de ovine şi caprine sau 15 familii de albine.

Cei care fac declaraţii neconforme vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Ajutoarele de încălzire vor fi cuprinse între 262 de lei în cazul familiilor a căror venit mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 155 de lei, şi 19 lei în cazul familiilor a căror venit mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 540 şi 615 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite