Update:Soţul mamei ucigaşe nu era şi tatăl copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costache Munteanu
Costache Munteanu

În această dimineaţă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei şi Costache Munteanu, soţul Nicoletei Munteanu, femeia care şi-a ucis cu cruzime copilul în Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei

Acesta nu aflase decât că bebeluşul murise, dar nu şi în ce circumstanţe.

"Eu locuiesc în Tuluceşti, dar copilul era făcut cu unul din Tulcea. Nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum a murit. Eu am venit doar să o văd", a spus acesta.

Costache Munteanu este tatăl a doar trei dintre cei şase copii ai Nicoletei. De altfel şi pentru bebeluşul ucis viitorul fusese practic asigurat, mama ucigaşă intenţionând să-l cedeze statului.

Conform datelor oficiale, Nicoleta Munteanu mai are încă cinci copii cu vârste cuprinse între 12 şi 1 ani, toţi fiind daţi în plasament astfel: doi în Galaţi şi ceilalţi trei în Tulcea. După ce i-a predat în grija statului nu a mai vrut să aibă de a face cu ei.

Remember

Poliţia şi Direcţia de Asistenţă Socială au declanşat anchete în cazul unui bebeluş de două luni care a murit la Spitalul "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi şi a cărui mamă, care mai are cinci copii, a susţinut iniţial că micuţul s-a înecat cu lapte, declarând apoi că l-ar fi scăpat din braţe.

Duminică, la secţia de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi s-a prezentat Nicoleta Munteanu, o tânără de 26 de ani, cu copilul pe care îl născuse de două săptămâni, susţinând că nu a mai mâncat de câteva zile şi că se simte rău. Medicii au decis internarea femeii, împreună cu bebeluşul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, femeia este la a şasea naştere, toţi ceilalţi cinci copii fiind daţi în plasament.

"Femeia a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni, deşi ea declarase că a adus pe lume copilul în urmă cu doar şase zile, într-o maternitate. În momentul în care s-a internat, femeia a susţinut că nu mâncase de trei zile. Nu erau problemele nou-născutului, ci cele de inaniţie ale mamei. La un moment dat, au hrănit-o cei din spital. Copilul nu avea mare lucru. Părea un caz social până când mama a dat alarmă, spunând că bebeluşul s-a înecat cu lapte", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa. El a spus că în momentul în care cadrele medicale au ajuns la copil acesta era mort.

Potrivit sursei citate, bebeluşul avea urmele unui traumatism cranian, iar în cele din urmă femeia a spus că l-a scăpat din braţe. Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi a precizat că în acest caz au fost sesizate Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Deşi iniţial femeia susţinea că ar locui în judeţul Tulcea, acest lucru este infirmat de către DGASPC Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan, a precizat că femeia respectivă are cinci copii, cu vârste cuprinse între un an şi 12 ani. Doi dintre aceştia, cei mai mari, sunt în plasament la Galaţi, iar ceilalţi trei se află în plasament în judeţul Tulcea.

"Pe certificatul de naştere al copilului decedat erau trecute numele ambilor părinţi. În primă fază ne-au sesizat cei de la Maternitatea «Buna Vestire», dat fiind istoricul femeii. Am vorbit cu ea când s-a externat cu copilul. Era însoţită atunci de o rudă. Apoi, am fost la Tuluceşti, unde femeia locuieşte cu soţul. Condiţiile erau acceptabile. Cel mic era pe lista unui medic de familie şi primise lapte praf. Din concluziile noastre, nu se pune problema inaniţiei. Ceea ce pot să vă spun este că în 12 ani femeia şi-a manifestat de vreo două ori interesul de a-şi vedea copiii pe care ni i-a lăsat în grijă", a susţinut Tania Calcan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite