Exclusiv/A fost arestat unul dintre autorii jafului de la BRD! (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de şase luni de investigaţii, unul dintre jefuitorii agenţiei BRD din Port a fost identificat şi arestat de către poliţişti. Pe data de 5 octombrie 2009, doi indivizi mascaţi au ameninţat paznicul şi casiera cu un pistol şi au dispărut cu 160.000 lei.

Lucian Mocănel, în vârstă de 21 ani, a fost ridicat de către poliţişti, chiar din propria casă, la jumătate de an de la comiterea jafului de la sucursala BRD.  Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Galaţi, împreună cu un pluton din cadrul Serviciului pentru Intervenţii Rapideau au descins la locuinţa tânărului de unde l-au luat ca din oală.

„În urma exploatării imaginilor surprinse de camerele interioare şi exterioare de supraveghere ale băncii, coroborat cu investigaţiile ulterioare şi activităţile specifice de cercetare, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi suspecţi de comiterea faptei este M. Lucian de 21 ani, din Galaţi, fără ocupaţie, fără antecedente penale”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Banii nu au fost recuperaţi

Cei 160.000 de lei cu care au dispărut cei doi, nu au fost recuperaţi nici până acum. Mai mult, Mocănel se declară nevinovat, negând toate acuzaţiile care i se aduc de către poliţişti. În acelaşi timp, oamenii legii nu au reuşit să scoată de la el nicio informaţie legată de complicele său.

„Bărbatul a fost arestat dar nu recunoaşte absolut nimic. Despre cel de-al doilea nu ştim deocamdată nimic. Nu ştim unde se află”, a mai spus Cristina Tatulici.

Greşeli esenţiale

Tensiunea şi agitaţia de la faţa locului i-au determinat pe cei doi să comită câteva greşeli, ceea ce i-a ajutat pe poliţişti în ancheta lor. După ce au reuşit să pună mâna pe cei 160.000 de lei, cei doi au rupt-o la fugă, moment în care a apărut şi prima eroare. Autorii şi-au scos gagulele de pe faţă la ieşirea din bancă, fiind surprinşi de camere de supraveghere, dar şi de câţiva trecători. Un alt aspect important în anchetă este faptul că Mocănel şi-a aruncat geaca la gunoi, într-un container din zonă.

„Poliţiştii au extins cercetările şi au găsit geaca în container. Pe baza probelor s-a demonstrat că el este unul dintre autori”, a spus Cristina Tatulici.

În momentul de faţă, poliţiştii continuă verificările şi investigaţiile pentru a-l identifica şi pe cel de-al doilea suspect şi pentru a recupera cei 160.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite