Universitatea “Spiru Haret” , licenţă 2010 pe grilele din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La specializarea Psihologie, testele grilă pe care le-au primit candidaţii de la examenul de licenţă din 2010 sunt identice cu cele din 2009.

Reforma sistemului educaţional la Universitatea „Spiru Haret" pare să fie doar de faţadă. Cel puţin asta arată declaraţia unei absolvente din 2009 a specializării „Psihologie", care ne-a mărturisit că a rămas şocată de faptul că testele grilă sunt neschimbate faţă de anul trecut.

„Pentru relicenţierea care ar fi trebuit să aibă loc în a doua jumătate a lunii septembrie am fost sfătuită de doamnele de la secretariatul facultăţii să învăţ după testele grilă date celor care au intrat în licenţă în vara acestui an. Am constatat cu surprindere că sunt identice cu cele din 2009, după care am dat eu licenţa. Unde-i reforma? De ce acestor absolvenţi li se recunosc diplomele, iar nouă nu?", se întreabă Catia Grosu, învăţător la Şcoala 25 din Galaţi.

Ar fi totuşi o modificare: studenţii din ultimul an (2010) au fost trecuţi de la forma de învăţământ ID la învăţământ de zi, contra unei taxe de şcolarizare mai mari.

Nedumeririle Catiei Grosu continuă şi cu faptul că absolvenţilor „Spiru" li se recunosc diplomele în toate domeniile, mai puţin în învăţământ. „Probabil că nu suntem noi prea uniţi, să le dovedim că n-au dreptate. Şi nici nu avem bani să-i dăm în judecată", mai spune aceasta.

Unii da, alţii ba

Paradoxal, în acest moment există şcoli care nu le recunosc dascălilor studiile făcute la specializările neacreditate de la Spiru Haret, dar sunt şi câteva care le plătesc diferenţele salariale rezultate din recunoaşterea studiilor.

Contactată telefonic, conducerea Filialei Galaţi a Universităţii a refuzat să comenteze subiectul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite