Universitatea “Dunărea de Jos” desfăşoară cel mai mare program naţional de analiză a carierei profesionale a absolvenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul urmăreşte legătura existentă între studiile universitare absolvite şi activitatea desfăşurată după absolvire.

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi continuă acţiunile de contactare a absolvenţilor săi, promoţiile 2005 şi 2009, în cadrul proiectului naţional „Absolvenţii şi Piaţa Muncii - Studiu naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul superior".

Programul este realizat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), în colaborare cu un important centru din Germania, care realizează studii de acest tip - Centrul Internaţional pentru Cercetări în Învăţământul Superior (INCHER), din cadrul Universităţii din Kassel.

Începând cu data de 14 decembrie a.c., absolvenţii Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, promoţiile 2005 şi 2009, care nu au avut timp sau din alte motive nu au reuşit să acceseze chestionarul, sunt invitaţi, pentru a doua oară, să participe la primul studiu naţional realizat în România după 1989.

Prima invitaţie de participare a fost transmisă absolvenţilor, la sfărşitul lunii noiembrie 2010, iar până în acest moment, peste 800 de absolvenţi au accesat, deja, chestionarul.

Absolvenţii sunt rugaţi să completeze on-line un chestionar, care urmăreşte traseul parcurs din anii de facultate până la ultimul lor loc de muncă. Confidenţialitatea completării chestionarului este garantată de faptul că fiecare absolvent primeşte un cod personal de acces.

La începutul anului viitor sunt programate încă două etape de contactare a absolvenţilor, în care vor fi utilizate şi chestionare tipărite, destinate acelor tineri care nu au acces la internet.

La studiu participă 59 universităţi de stat şi particulare din România, care au depus un efort considerabil pentru buna pregătire a implementării studiului. Întregul demers se desfăşoară în cadrul proiectului „Absolvenţii şi Piaţa Muncii - Studiu naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul superior", cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013).

La nivel naţional au fost invitaţi să completeze chestionarul peste 100.000 de absolvenţi ai promoţiilor 2005 şi 2009.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite