Galaţi: Universitatea “Dunărea de Jos”, fără 10% din buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Universitatea “Dunărea de Jos”, fără 10% din buget
Galaţi: Universitatea “Dunărea de Jos”, fără 10% din buget

Pentru că nu va primi toţi banii de la Minister, conducerea vrea să mai umble atât la salarii cât şi la cheltuielile pentru utilităţi

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi va primi în acest an doar 90% din sumele alocate de la buget. Motivul? Lipsa banilor! În aceste condiţii, conducerea universităţii este nevoită să facă extreme de multe economii.

Rectorul Universităţii, Viorel Mânzu, nu ştie încă dacă va umbla la salarii sau va încerca să mai reducă din cheltuielile cu utilităţi. “Avem spaţii disipate pe suprafeţe mari de teren. O să ne mai reorganizăm puţin în sensul că le vom folosi doar pe cele bine etanşate din punct de vedere termic. În acest moment, în clădirile vechi ale Universităţii se consumă foarte multă energie pentru încălzirea sălilor”, spune Viorel Mânzu.

Chiar dacă este criză, conducerea universităţii vrea să investească mulţi bani într-o centrală termică proprie pentru Campusul Ştiinţei de la “M”-uri. Debranşarea acestuia de la sistemul public de încălzire şi restrângerea spaţiilor de învăţământ ar duce la o economie de un milion de lei.

Promovările – suspendate!

Cât priveşte cealaltă latură – a restrângerii cheltuielilor de personal – rectorul nu ştie încă dacă va umbla la salarii. “Un lucru este cert, noi nu am apelat la restrângeri de personal anul acesta şi nici pe viitor nu preconizăm că o vom face. În schimb, am evitat promovările care să ducă la majorări salariale”, explică rectorul Viorel Mânzu. Universitatea “Dunărea de Jos” are în acest moment 1.300 de salariaţi şi poate concura uşor din acest punct de vedere cu angajatori privaţi mari din domeniul industrial.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite