Universitatea "Danubius" va avea ziar şi televiziune, finanţate din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universităţile private au us mâna pe banii europeni
Universităţile private au us mâna pe banii europeni

Peste 100 de studenţi de la cea mai mare universitate privată din Galaţi vor putea să înveţe ce înseamnă lucrul într-o redacţie, chiar în incintaunităţii de învăţământ. Costul total al proiectului, finanţat din bani europeni se ridică la peste cinci milioane de euro

Conform forumului  galateni.net, proiectul Vehmed (Vehicule media pentru formarea abilităţilor practice, televiziuni şi ziare operate de studenţi pentru studenţi), care îşi propune pregătirea a 400 de studenţi la jurnalism pentru piaţa muncii, prin crearea, în şcoli, a unor studiouri de televiziune şi a unor redacţii de ziar unde aceştia să lucreze, a fost lansat vineri, într-o conferinţă ce a avut loc la Centrul Infoeuropa din Capitală.

Astfel, la Universitatea "Hyperion" din Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi Universitatea "Danubius" din Galaţi vor fi amplasate câte un studio de televiziune online şi câte o redacţie de ziar, în care vor lucra studenţi la jurnalism (200 de studenţi la Hyperion, 100 - la "Babeş-Bolyai" şi 100 - la "Danubius"), începând din acest an şcolar până în iulie 2013. Această activitate va fi echivalată cu cele 90 de ore de practică obligatorii. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Costul total al proiectului este de 19.990.005 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite