Unii speră să câştige marele pot la Loto, alţii fac bani mai uşor: evaziuni fiscale - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Galaţi
Ziare locale Galaţi

Ziarele de astăzi, 7 februarie scriu despre o mega-evaziune fiscală în localitatea Iveşti, despre afaceri necurate cu tablă, dar şi despre marele premiu de la loto

Ziarul "Viaţa Liberă" scrie despre:

"Evaziune de un milion de euro, la Iveşti"

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Galaţi au început - pe 1 februarie - urmărirea penală faţă de Claudiu D., de 43 ani, Geanina T., de 32 ani, Gelu S., de 41 ani, German S., de 50 ani, Florin S., de 23 ani şi Racovina S., de 76 ani, toţi din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, asociaţi şi administratori la o societate comercială. Cei 6 sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tot în "Viaţa Liberă" găsim un articol legat de:

"Afaceri cu tablă"

Cercetările oamenilor legii au arătat că, în perioada 2007-2009, iveştenii au făcut mai multe tranzacţii comerciale cu tablă, fără a declara veniturile realizate şi fără a achita taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, sumele încasate urmare a mărfurilor vândute fiind utilizate în scopuri personale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, ca urmare a sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale este în valoare de 1.021.041 lei; asta în timp ce valoarea retragerilor utilizate în scopuri personale este de 740.000 lei, declară Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi. Până la ora aceasta, banii nu au fost recuperaţi.

Site-ul ziare.com scrie:

„Loto 6/49: Premiu de 730.000 de euro, la extragerea de duminică"

Premiul la Loto 6/49 la extragerea de duminică ajunge la peste 3 milioane de lei, adică 730.000 de euro, după ce la extragerea de joi nimeni nu a ghicit numerele câştigătoare. În urma tragerii Loto 6/49 de joi, 4 februarie, la categoria I se înregistrează un report de peste 2,4 milioane de lei, adică peste 580.000 de euro. Pentru extragerea de astăzi se estimează, la categoria I, un fond de câştiguri în valoare de peste 3 milioane lei (peste 730.000 de euro), se arată într-un comunicat al Loteriei Române.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite