Un tânăr din Tecuci a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru şantajarea unui american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost reţinut pentru că a accesat fără drept adresa de e-mail a unui cetăţean american pe care apoi l-a şantajat cu postarea pe internet şi transmiterea către partenerii de afaceri a unor imagini compromiţătoare şi mesaje personale dacă nu îi va da 4.000 de dolari.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală l-au reţinut pentru 24 de ore pe Gigi Tudori, de 23 de ani, din municipiul Tecuci, pentru acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi şantaj, informează, sâmbătă, DIICOT.

Anchetatorii au reţinut că Gigi Tudori a accesat neautorizat adresa de e-mail a unui cetăţean american, obţinând astfel imagini compromiţătoare şi mesaje personale ale acesteia.

Tudori a transmis apoi părţii vătămate, prin intermediul poştei electronice mai multe mesaje, comunicându-i că dacă nu va primi 4.000 de dolari, va posta imaginile şi informaţiile confidenţiale pe site-ul www.youtube.com şi le va expedia către toate persoanele din lista de contacte a victimei. Cetăţeanul american deţine o afacere în SUA, iar multe din adresele de email din agenda sa aparţin colaboratorilor şi clienţilor acesteia, situatie în care, prin expedierea imaginilor în cauză i s-ar fi produs un prejudiciu material şi de imagine, arată DIICOT.

În aceste condiţii, cetăţeanul american a expediat, în 8 iulie, 11 iulie şi 14 iulie, prin serviciul Western Union, sumele de 500, 750 şi, respectiv, 975 de dolari, pe numele şi la adresa lui Tudori..
Acesta a fost depistat, vineri, la sediul unui oficiu Western Union din Tecuci, unde a solicitat operatorului de la ghişeu încasarea sumei de 500 de dolari, expediată de partea vătămată.

Procurorii DIICOT au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a tânărului din Tecuci, pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările in cauză au fost efectuate cu suportul FBI şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR - DCCO, mai arată DIICOT.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite