Un tânăr de la un centru de plasament şi-a dat în ochi cu spray-ul paralizant al paznicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a fost transportat de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. Reprezentanţii Protecţiei Copilului cataloghează cazul ca fiind un accident.


Valentin Crăcană, în vârstă de 17 ani, de la centrul de pasament „Radu Negru” Galaţi, a ajuns aseară la spital după ce s-a pulverizat în ochi cu spray-ul paralizant al paznicului instituţiei. Băiatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care un echipaj al Ambulanţei l-a transportat de urgenţă la spital.

„La spital a ajuns un tânăr care a avut nevoie de îngrijiri după ce s-a dat cu spray lacrimogen în faţă. Spray-ul l-a primit de la paznicul căminului. Noroc că paznicul nu era dotat cu pistol”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili cum de a ajuns spray-ul în mâna băiatului.

„A fost un accident. L-a luat din mâna paznicului şi a apăsat pe buton. Curiozitatea a dus la acest accident. Anchetăm cazul”, spune Tania Calcan, purtător de cuvânt al Protecţiei Copilului Galaţi.

În privinţa acestei poveşti, directorul Serviciului de Ambulanţă are o altă versiune, afirmând că băiatul avea şi urme pe faţă, provenite în urma unei altercaţii.

„Echipajul s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că pacientul prezenta contuzii la nivelul feţei. Acesta mai prezenta un edem la ochi în urma pulverizării cu spray paralizant”, spune Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite