Un şofer gălăţean a fost împuşcat în trafic de către un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul conducea fără permis, a refuzat să tragă pe dreapta, iar după o urmărire prin judeţ, a fost împuşcat.

Marian Dascălu, în vârstă de 20 ani, din Schela, a fost împuşcat aseară de către un poliţist, după o urmărire ca-n filme. Victima se afla volanul maşinii personale, fără a avea permis de conducere şi a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. După o urmărire din Schela până în Smârdan, el a pierdut controlul maşinii, din cauza cieţii dense, a derapat şi a ajuns în şanţ. A reuşit să iasă din maşină şi a încercat să fugă, moment în care a fost somat şi mai apoi împuşcat.
   
„Nu am permis de conducere. Poliţiştul m-a împuşcat în umăr, crezând că vreau să fug. Nu aveam intenţia să fug. Un poliţist de la Schela m-a împuşcat. Se mai întâmplă. Nu cred că voi depune plângere”, a declarat Marian Dascălu.

Cercetările continuă în acest caz,  pentru a se stabili exact în ce împrejurări a avut loc incidentul.

“Suspectul a fost identificat ca fiind Marian D. de 20 ani, din Schela şi în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a constituit o echipă operativă complexă de cercetare, condusă de un procuror criminalist care verifică legalitatea folosirii armamentului din dotare de către poliţist. Lui Marian D. i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie     Galaţi.

Deoarece prezenta leziuni la nivelul capului şi al umărului stâng, tânărul a fost transportat de un echipaj Smurd la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a primit îngrijiri medicale, acum fiind în afara oricărui pericol.

“A fost internat un tânăr cu o plagă împuşcată toracică, care a primit un glonte în spinare pentru o suferinţă cerebrală. Nu a avut sufucientă minte ca să respecte legea şi conducea fără permis. Când a fost oprit a încercat să fugă, a fost urmărit, a ajuns cu maşina în şant, după care a fugit pe câmp. În final a primit un glonte în spinare. Ca dovadă, unde nu e cap, vai de spinare. Pentru noi este un pacient, nu un pericol pe roţi care a fost anihilat”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite