Galaţi: Un sfert din Liceul „Asachi” se mută la Metalurgic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Mutarea nu este definitivă, ci doar pe perioada lucrărilor de reabilitare care încep astăzi şi se termină în luna martie a anului viitor.Grupul Şcolar Industrial „Gheorghe Asachi” a intrat de astăzi în reabilitare şi modernizare. Investiţia, care se ridică la aproape trei milioane de lei, vizează aproape toate spaţiile de învăţământ.

„Va fi înlocuită instalaţia electrică, cea termică, dar şi instalaţiile sanitare. Vom lucra la arhitectura şcolii, vom înlocui toate reţelele din laboratoarele de informatică. De asemenea, vom moderniza cantina dinspre strada Aurel Vlaicu”, spune directorul liceului, Adrian Deacănu.

Cu toate acestea, anul şcolar viitor va începe în condiţii normale la 13 septembrie.

„Mă rog, în limita condiţiilor normale. Adică vom păstra în sediul central 26 clase, vom muta 13 clase de gimnaziu într-unul dintre cămine şi încă 13 clase le vom trimite la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, la câteva sute de metri distanţă de noi. Le vom face acolo chiar şi o cancelarie”, mai spune directorul liceului.

Conducerea şcolii speră să se descurce cu brio până în luna martie, atunci când se vor termina lucrările, mai ales că există deja un precedent în materie de reabilitare totală a unei şcoli – Şcoala 34.

Unul dintre corpurile care vor fi modernizate fusese construit în anii ’70 şi nu a fost reabilitat niciodată în cei 40 de ani de existenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite