Un nou parc în Galaţi, la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc adevărat, mare, care se va apropia ca dimensiuni şi dotări de cel din Ţiglina, de la „rondou", va fi amenajat la marginea oraşului. Locaţia aleasă este în Micro 21, în dreptul blocurilor R4-R7, spre Selgros.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, a anunţat într-un comunicat că s-a primit de la Ministerul Mediului aprobarea pentru finanţare prin programul „Fonduri pentru amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi".


Valoarea totală a investiţiei este de 2.699.821 lei, din care Ministerul Mediului va acorda 1.000.000 lei, diferenţa urmând să fie suportată de către municipalitate", a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.


Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 4,55 de hectare, cam o treime din cea a Grădinii Publice. În proiect sunt prevăzute două fântâni arteziene, iluminatul va fi asigurat de 82 de stâlpi cu celulă fotovoltaică, la fel ca cei care sunt deja în acera zonă, iar pasionaţilor de şah le vor fi oferite şase mese. Plimbăreţii obosiţi vor avea 82 de bănci pentru odihnă sau relaxare.


Cu toate acestea, gălăţenii trebuie să mai aştepte până când toate aceste promisuni vor deveni realitatea. Şi asta pentru că, potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, lucrările vor demara abia după aprobarea bugetului local, moment în care va fi semnat contractul de finanţare cu Ministerul Mediului.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite