Un moldovean şi un bulgar au fost prinşi când încercau să bage în ţară 2.300 de pachete de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în locaşe special amenajate ale maşinilor. Marfa a fost confiscată, dar şi autoturismele.

Bulgarul Fiodor Stepan, în vârstă de 25 de ani, a încercat să intre în ţară pe data de 28 februarie cu 1.395 de pachete cu ţigări asupra sa. La controlul de frontieră, poliţiştii au găsit ţigările ascunse în podeaua dublă a maşinii. Acestea valorează peste 6.000 de lei.

„Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a autoturismului, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, spune Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Cel de-al doilea traficant a fost prins marţi dimineaţă la punctul de trecere Galaţi – Rutier. Moldoveanul, Ioan B., de 27 de ani, avea ascunse în maşină 917 pachete cu ţigări, în valoare de 2.500 de lei.

„Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate corespunzator  peste limita a 10.000 ţigarete”, mai spune Marcel Antohe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite