Un deţinut de la Penitenciarul Galaţi a încercat să se sinucidă în toaleta celulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie
Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie

Tânărul a fost surprins de către cadrele penitenciarului, în timpul unui control general, chiar când încerca să se spânzure cu şireturile de la pantofi.

Cătălin Marin, în vârstă de 30 de ani, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, a vrut să-şi ia viaţa luni după-amiază, încercând să se spânzure toaleta celulei. Gardienii care l-au găsit au anunţat imediat personalul medical al unităţii pentru a-i acorda acestuia îngrijirile necesare.

Nati Meir a încercat să se sinucidă în Penitenciarul Galaţi

„Persoana privată de libertate a fost surprinsă în grupul sanitar al camerei de detenţie, cu ocazia unui control inopinat, chiar în timpul tentativei de suicid”, spune Safta Trincu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Bărbatul a recurs la acest gest din cauza faptului că i-a fost amânată propunerea de eliberare condiţionată.
 
„Persoana privată de libertate este condamnată la o pedeapsă de cinci ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, mai spune Safta Trincu.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă după care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie, la recomandarea specialiştilor.

„Penitenciarul din Galaţi ne-a furnizat ieri un traumatism de coloană vertebrală cervicală. Bărbatul a încercat să se spânzure, nu a reuşit şi a ajuns la spitalul de psihiatrie”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Deţinutul Cătălin Marin a fost sancţionat disciplinar de nouă ori, pe parcursul anului 2010, pentru autoagresiune, atitudine necorespunzătoare faţă de cadre sau nerespectarea regulamentului de ordine interioară a penitenciarului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite