VIDEO / Un comisar şef şi patru agenţi de Poliţie au fost trimişi în judecată pentru furt din incinta Arcelor Mittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au fost inculpate 44 de persoane, dintre care 5 lucrători de poliţie, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din incinta combinatului siderurgic.

Procurorii au reţinut că Pelin Nelu, Ionaşcu Marian, Dănăilă Tănăsache Tudorache Valentin şi Ifrim Nicu Gabriel, ultimul fiind agent de pază la societatea care asigură paza combinatului, au iniţiat un grup infracţional organizat, în scopul sustragerii de pe platforma siderurgică a S.C. Arcelor Mittal SA Galaţi, a unor cantităţi de tablă provenite de la laminoarele combinatului, precum şi alte produse consumabile folosite în procesul de producţie (zinc, rulmenţi, şufe metalice sau electrozi de sudură).

Grupului infracţional i s-au alăturat şi Hulea Vasile, comisar şef de poliţie, comandant al Biroului de Poliţie Platformă Industrială din cadrul IPJ Galaţi şi Munteanu Marian - agent de poliţie în aceeaşi unitate, care au asigurat desfăşurarea în siguranţă a furturilor din combinat şi au intervenit pentru protejarea membrilor grupării în caz de prindere în flagrant.

Alţi doi poliţişti, Apăunei Gheorghe, Maftei Săndel şi Olaru Mircea - agenţi de poliţie judiciară la Biroul de Poliţie Platformă Industrială din cadrul IPJ Galaţi, sunt acuzaţi de favorizare a infractorului şi fals intelectual, după ce s-a descoperit că au soluţionat favorabil dosarele penale în care hoţii erau cercetaţi pentru sustrageri de produse siderurgice din incinta combinatului.

Membrii grupării au furat materiale şi produse siderurgice din incinta platformei industriale a combinatului, a căror valoare a fost estimată la 670.049 lei.

Dosarul va fi  judecat de Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite