Sinucidere neobişnuită la Galaţi/ Un bolnav s-a aruncat din ambulanţă şi a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj al ambulanţei de la Tg. Bujor a trecut aseară prin momente de groază. Un pacient,  preluat de acasă, cu probleme grave de sănătate, cu TBC activ, crize convulsive şi în stare avansată de ebrietate, a sărit din ambulanţă şi a murit.

Gheorghe Racoviţă, în vârstă de 52 de ani, a fost imobilizat din cauza stării de agitaţie pe care o avea, dar a reuşit să se dezlege şi într-un moment de inconştienţă a deschis uşa salvării şi a sărit.


„Ambulanţa transporta pacientul de la Bereşti Meria spre Tg. Bujor, iar în zona comunei Băneasa a sărit din maşină şi din păcate a murit”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.


În acesta caz a demarat o anchetă, din cauza faptului că asistenta medicală, Carmen Mirela Costin, în vârstă de 32 de ani, nu se afla lângă pacient, pentru a-l supraveghea, conform procedurilor standard, ci era în cabină lângă şofer.


„Asistenta este suspendată în acest moment. Am demarat o anchetă, iar aceasta riscă să i se desfacă contractul de muncă, fiind cea mai gravă sancţiune pe care o poate primi”, a mai spus Mihai Polinschi.


Ca o ironie a sorţii, echipajul de pe ambulanţă nu a observat de la început că pacientul a sărit din maşină, iar în momentul în care a observat dispariţia lui, s-a întors imediat din drum.


„Când au văzut că nu mai este în ambulanţă, s-au întors şi l-au găsit pe şosea mort, cu politraumatisme grave”, a adăugat Dr. Polinschi.
Poliţiştii au demarat şi ei o anchetă în acest caz.


„În cauză poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite