Galaţi:Un bărbat a fost împuşcat cu tranchilizante, hingherii confundându-l cu un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a produs în această dimineaţă, lângă fabrica de bere, iar bărbatul împuşcat nu şi-a dat semana iniţial ce s-a întâmplat cu el, ci abia după ce a s-a trezit la spital.

Ghinion teribil pentru Ştefan Munteau, în vârstă de 70 de ani, din Galaţi, care a trecut printr-o întâmplare pe cât de amuzantă, pe atât de periculoasă. Acesta a fost confundat cu un câine şi a fost împuşcat, în picior, cu tranchilizat, de către o echipă de ecarisaj, de la Ecosal şi a ajuns la spital în stare gravă. Victima era în drum spre grădina sa, când a trecut pe lângă o ghenă de gunoi şi a fost „luat la ţintă” de către angajaţii Ecosal.

„A ieşit brusc de după un container. Colegii mei urmăreau nişte câini şi au tras după ei. O seringă a ricoşat şi l-a atins. Am observat că e ceva neregulă. Chiar le-am zis băieţilor să mergem după el să vedem dacă are ceva. Omul a plecat mai departe şi la un moment dat a ameţit. Am vrut să-l luam să-l ducem la spital dar nu a vrut. Am chemat până la urmă salvarea, a venit şi poliţia”, Neculai Preda, şeful echipei de ecarisaj, din cadrul Ecosal.
 
Sub efectul tranchilizantului, bărbatul a reuşit să mai meargă câţiva metri, dar a fost prins din urmă de către un alt localnic care are grădină chiar lângă el şi care a văzut că ceva este neregulă.
 
„Eu l-am ajuns din urmă, după ce l-a înţepat acul. Imediat au venit şi bărbaţii aia de la Ecosal. Ăia care împuşcă animalele. Au sunat băieţii salvarea. A ricoşat acum  de la câine la piciorul lui. Din cauza serului era ameţit. Aşa au spus băieţii de la ecarisaj, că din greşeală”, a spus Mitică Ivanovici, vecin de la grădină.

Ketamina, un anestezic puternic

Acesta este tranchilizantul care este folosit la astfel de acţiuni, în întrega Europă, dar care se foloseşte şi în medicina de urgenţă, în anumite cazuri. Echipajul medical sosit la faţa locului l-a preluat imediat pe bărbat, care era inconştient şi l-a transportat la spital.

„Incidentul se datorează echipelor de ecarisaj care încercau să prindă nişte câini şi să-i tranchilizeze cu puştile cu anestezic. Din greşeală a fost înţepat în zona piciorului stâng, anestezicul a început să-şi facă efectul. Bărbatul era inconştient, dar răspundea la stimuli dureroşi. Acest anestezic se foloseşte în mod curent în medicina de urgenţă, pentru anestezii de scurtă durată, în traumatologie, la pacienţi arşi”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite