Un autoturism furat din Italia a fost descoperit pe străzile Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Punctului de Frontieră Galaţi au descoperit în municipiul Galaţi un autoturism marca "Isuzu" ce figurează ca fiind furat din Italia. Valoarea autovehicolului este de peste 130 000 lei.

Autoturismul, condus de G. Nicolae în vârstă de 42 ani, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Au fost efectuate verificări suplimentare prin Interpol şi s-a stabilit faptul că autoturismul, fabricat în anul 2009, figurează ca fiind furat din Italia din luna martie 2010.

G. Nicolae a declarat că autoturismul a fost cumpărat de către fiul său în urmă cu patru luni din Italia, urmând ca ulterior să primeasca şi actul de vanzare-cumparare.

Autoturismul, în valoare de 133 000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei a Frontierei Galaţi pentru continuarea cercetarilor. Lui G. Nicolae i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia în vigoare.

De la începutul acestui an, politiştii de frontieră galateni au descoperit, în Punctele de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier şi Oancea sau în municipiul Galati, 17 autovehicule (diferite mărci: Mercedes 220, Audi A3, Toyota, BMW X6, Porche Cayenne, DAF, Iveco şi Volkswagen) care figurau ca fiind furate din diferite ţări.

Ca state de origine, cele mai multe au fost furate din Italia şi din Germania, dar şi din Lituania, Polonia sau Japonia. Ca o particularitate, în acest an au fost descoperite ca fiind furate din Lituania, Polonia si Germania şase autovehicule de mare tonaj (patru capuri tractor şi două semiremorci).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite