LA UN PAS DE TRAGEDIE/Un autocar plin cu copii din Galaţi, care mergea către Cluj, a fost lovit de trăznet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar care circula pe Autostrada Transilvania, dinspre Câmpia Turzii spre Gilău, în judeţul Cluj, a fost lovit, vineri, în jurul amiezii, de trăsnet în zona kilometrului 14. În autocar se aflau 36 de copii, care veneau din Galaţi spre Cluj-Napoca.

În autocarul lovit de trăsnet se aflau 36 de copii din Galaţi, însoţiţi de patru adulţi, care erau într-o excursie prin ţară.

Georgeta Dafina, una din profesoarele care însoţeau elevii, a declarat că autocarul a fost surprins de furtună pe Autostrada Transilvania şi a fost lovit de trăsnet.

"Ploua foarte tare şi l-am rugat pe şofer să oprească, iar după ce s-a mai domolit am pornit din nou. Imediat după asta, a fost un zgomot puternic la parbrizul autocarului şi ne-am dat seama că a fost vorba de un fulger. Pentru siguranţa copiilor am sunat la 112 şi medicii de la SMURD i-au consultat pe câţiva dintre ei, dar sunt bine şi copiii, şi noi, adulţii, de asemenea", a declarat Georgeta Dafina.

Copiii urmau să viziteze Grădina Botanică din Cluj-Napoca şi apoi să plece spre Moldova.

Ei au fost preluaţi de un alt autocar al firmei de transport, care a venit din Cluj-Napoca, şi au pornit către municipiu.

Autocarul a fost lovit de un trăsnet, vineri după-amiază, pe autostrada Transilvania - A3, între Câmpia Turzii şi Gilău, judeţul Cluj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, declara că autocarul circula dinspre Câmpia Turzii spre Gilău şi a fost lovit de un trăsnet la kilometrul 14 al autostrăzii A3.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Cluj. Biriş spunea că nu sunt victime, dar copiii erau speriaţi şi li s-a acordat asistenţă medicală. În urma trăsnetului, autocarul s-a defectat.


Weekend cu averse şi vijelii

Avertizarea de ploi şi vijelii încetează abia sâmbătă, în jurul orei 18.00. Până atunci, va ploua torenţial, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în aproape toată ţara, inclusiv Bucureşti. Temperaturile maxime coboară până la 24 de grade Celsius şi vor fi condiţii de grindină, potrivit meteorologilor. Ploile şi vijeliile se vor menţine şi duminică, în jumătatea de est a ţării. În rest, aceste fenomene apar doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade Celsius. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite