Un adolescent gălăţean îşi va căuta dreptatea la CEDO. Acesta încearcă să scape astfel de custodia mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Iuga este decis să-şi caute dreptatea la instanţa europeană după ce Judecătoria Lieşti i-a respins cererea de a fi încredinţat tătălui.

Adolescentul a stabilit o premieră pentru justiţia din România după ce anul trecut a intentat, la Judecătoria Lieşti, un proces împotriva mamei sale, Tinca Iuga (32 de ani), şi a cerut să fie încredinţat tatălui său. Dănuţ Iuga şi-a motivat acţiunea declarând că mama lui nu se ocupă de el.

Pentru a fi mai convingător, Dănuţ Iuga (15 ani) a înregistrat-o pe femeie timpul unei conversaţii pentru a putea proba în instanţă că aceasta se foloseşte de el pentru a-i încasa alocaţia lunară de 42 de lei. În ciuda argumentelor prezentate, pe 11 aprilie 2011, Judecătoria Lieşti a respins acţiunea lui Dănuţ Iuga şi implicit încredinţarea lui tatălui său. Joi, 14 aprilie, Curtea de Apel Galaţi a respins şi acţiunea tatălui, Nicuşor Iuga, prin care acesta cerea custodia băiatului.

Dănuţ Iuga este extrem de supărat de hotărârea instanţelor de judecată. "Înţeleg că sunt minor, dar judecătorii nu trebuie să ţină cont şi de ce spune copilul? Voi face o acţiune şi la CEDO pentru că aici nimeni nu ţine cont de dorinţa mea", ne-a declarat Dănuţ Iuga.

Mama puştiului este decisă să nu renunţe la custodia acestuia.

„Este fiul meu şi nu-mi voi schimba decizia de a-l creşte", ne-a declarat Tinca Iuga (32 ani).

Bizar este că Nicuşor Iuga, nu numai că nu îşi va putea creşte fiul, dar n-a primit nici drept de vizitare.

"Am solicitat ca lui Nicuşor Iuga să i se stabilească un program de vizitare dar niciuna dintre instanţele de judecată nu a luat în considerare acestă cere", ne-a precizat Biatrice Martiş, avocatul lui Dănuţ Iuga.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite