Un Audi A3 furat din Spania a fost descoperit în vama Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina furată era condusă de cun cetăţean moldovean care  avea permisul de conducere suspendat. În aceaşi zi, tot în Vamă, a fost depistat un bulgar fără permis de conducere.

Pe 29 aprilie, poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit un autoturism marca "Audi A3" în valoare de aproape 30.000 euro ce figurează ca fiind furat din Spania.

Maşina avea număr de Germania şi era condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, S. Ilie, de 40 ani. Acesta a prezentat nişte documente ale autoturismului eliberate de autorităţile spaniole.

Continuând cercetările, s-a constatat că seria de şasiu poansonată pe autoturism nu este cea originală, iar din verificarea computerului de bord al autoturismului s-a aflat seria de şasiu originală.

Din verificările efectuate prin INTERPOL a rezultat că autoturismul figurează că fiind furat din Spania din luna martie 2010.

Bărbatul a declarat poliţiştilor că a preluat autoturismul în Belgia de la un cetatean moldovean si avea misiunea de a-l transporta până în Republica Moldova, neştiind că este furat.

Autoturismul, in valoare de aproximativ 30 000 euro, a fost adus la sediul IJPF Galati în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi punere în circulaţie a unui autoturism cu numere false de înmatriculare.

Tot în data de 29 aprilie, în jurul orei 2.30, un cetăţean bulgar, S. Dimitrov, de 44 ani, conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, dar nu a putut prezenta un permis de conducere.

S-au efectuat verificari prin Centrul de Contact Giurgiu, de unde a rezultat că persoana în cauza are permisul de conducere suspendat de către autorităţile bulgare din luna martie 2010.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lui S. Dimitrov dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite