Umanitar: O nouă şansă pentru copiii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 copii cu dizabilităţi mentale şi fizice vor primi îngrijiri speciale în Centrul de Zi din Lieşti.Ideea înfiinţării unui astfel de centru aparţine unei mame cu doi copii cu handicap. 

Este vorba de Mihaela Mihalache, care în loc de resemnare şi neputinţă, a ales să schimbe şi să ajute viaţa celor din jur.

Prin acest gest, tânăra mamă vrea să ofere o şansă copiilor la o viaţă mai bună: „Mi-am dat seama că trebuie să fac mai mult pentru copiii mei şi pentru ceilalţi din sat. Aşa s-a născut ideea acestui proiect. Chiar dacă la început a fost greu, am continuat să merg înainte şi am crezut că într-o zi lucrurile se vor schimba şi voi găsi oameni care să mă susţină”.

Primăria Lieşti a pus la dispoziţie spaţiul şi va asigura plata utilităţilor, iar un kinetoterapeut din sat s-a oferit să lucreze voluntar la început.

Sprijinul oferit copiilor în Centru este de tip educaţional, de recuperare şi socializare, ceea ce îi va ajuta foarte mult. Cei 14 copii vor participa la activităţi specifice şi, de asemenea, vor primi asistenţă şi sprijin din partea personalului: kinetoterapie şi masaj.

Cum pentru toate acestea este nevoie de fonduri, iar asigurarea cheltuielilor de de funcţionare a Centrului este un aspect dificil în acest moment, orice donaţie venită pentru susţinerea acestuia înseamnă enorm pentru copii.

Orice ajutor este binevenit

Personalul centrului a apelat la firme pentru donaţii şi persoane fizice pentru 2% din impozitul pe venit, însă acestea nu sunt suficiente.  „Mai avem nevoie de manuale, rechizite şi suplimente alimentare”, ne-a declarat Aurora Chiosea, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei „Inimă de Copil”.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite