Galaţi: Ultimul trend pe piaţa muncii: se caută croitorese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii gălăţeni au posibilităţi tot mai mici de a-şi găsi un loc de muncă. Doar 107 de joburi sunt vacante în această săptămână.

Numărul locurilor de muncă declarate vacante de agenţii economici la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) s-a redus drastic comparativ cu săptămânile precedente, şomerii având la dispoziţie 107 de locuri de muncă, din care doar şapte pentru absolvenţi de studii superioare.

Ofertă slabă pentru studii superioare

Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru persoane cu studii medii sau şcoli profesionale. Conform datelor oferite de AJOFM Galaţi, săptămâna aceasta sunt vacante 56 de locuri în domeniul confecţioner textile, 10 locuri pentru spălător vehicule, opt locuri prentru dulgher, şase locuri pentru vânzători şi şapte locuri pentru muncitori necalificaţi.

În timp ce oferta de locuri de muncă a angajatorilor gălăţeni este destul de săracă, numărul persoanelor aflate în evidenţa AJOFM Galaţi ca neavând o ocupaţie stabilă din care să obţină venituri a crescut de la o lună la alta, judeţul nostru clasându-se pe locul cinci în ceea ce priveşte numărul efectiv de şomeri înregistraţi.

În bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) figurau, la începutul acestei luni, un număr de 26.432 de şomeri, dintre care mai puţin de jumătate rămaşi în plată. Rata şomajului înregistrată în această lună este de 10,8%, în creştere cu două puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite