“Ultima strigare” la produsele tradiţionale expuse la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele sunt mai mult decât apetisante! Foto: Bogdan Dimofte
Produsele sunt mai mult decât apetisante! Foto: Bogdan Dimofte

Astăzi este ultima zi în care mai puteţi gusta şi cumpăra din produsele tradiţionale româneşti expuse în cadrul Târgului de Sf. Mihail şi Gavrilă

Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la munte la şes, ciobanii din Bran, dar şi Moeciu, Braşov şi Mărginimea Sibiului coboară de la munte cu telemea proaspătă, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă de oaie şi de viţel, cârnaţi şi caltaboş, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.

Şi cum pastrama nu merge decât udata din belşug, organizatorii s-au pregătit şi cu vin proaspăt şi cu pălincă de la Salaj, licoare sălăjană şi horincă de Maramureş.

Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, zacuscă de vinete, mierea de albine, mere şi pere din livada ţărănească, turtă dulce, covrigi de la Piteşti, halviţă proaspătă de la Arad, kurtos kalacs de la Lupeni, şi în premieră, gem de gutui fără zahăr sau conservanţi.

Pentru doamne comercianţii au pregătit siropuri din muguri de brad şi alte fructe de pădure, dulceţuri de merişoare, afine, căpşuni, zacuşti de ghebe şi hribi, sticlărie decorativă şi ouă încondeiate din Bucovina.

Expozanţii vor putea fi găsiţi la Casa de Cultură astăzi până la ora 17.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite