Ultima modă în şcolile de la ţară! Profesorii merg la WC în grup şi fără perdea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La WC-ul profesorile poţi lejer sta la taclale cu colegii de serviciu! Foto: Bogdan Dimofte
La WC-ul profesorile poţi lejer sta la taclale cu colegii de serviciu! Foto: Bogdan Dimofte

Peretele dintre cele două WC-uri turceşti de la toaleta doamnelor exista în proiect, dar n-a mai fost construit. Conducerea şcolii vrea să spele păcatul constructorului şi să separe compartimentele toaletei

În orice instituţie publică sau privată, există o toaletă, adică locul în care poţi avea parte de intimitate, în general pentru motive fiziologice. Nu şi la la Şcoala gimnazială din comuna Vîrlezi, unde veceul face excepţie.


Cel care a realizat „originala" toaletă a profesorilor din curtea şcolii, ori era complet lipsit de pudoare, ori căpiat!

image


Cele două WC-uri turceşti de la toaleta doamnelor nu au perete despărţitor între ele, astfel încât ocupantele cabinelor imaginare pot să discute fără să fie nevoite să ridice tonul şi pot chiar să se susţină reciproc - la propriu !


Şi apropo de lipsa pudorii, merită menţionat că uşa de la intrarea veceului are un geam transparent, astfel încât oricare trecător, elev sau străin de şcoală, poate „trage" nestingherit cu ochiul la ocupanţii toaletei.


„De un an de zile, de când sunt eu în şcoală, nu am avut niciodată «parteneră» la toaletă. Am evitat pe cât posibil, am intrat pe rând", povesteşte vizibil stingherită o tânără profesoară din şcoală.


Proiect întins pe doi ani


Istoria WC-ului buclucaş de la Vîrlezi a început în 2006, atunci când primarul de la vremea respectivă - Vasile Radu - îi aproba soţiei sale Georgeta - pe atunci directorul şcolii - suma de aproape 70.000 de lei noi pentru un proiect extrem de important pentru şcoală: forarea unui puţ în curtea şcolii, montarea unei fose septice şi construirea unui WC pentru profesori.

scoala virlezi


Primarul de la vremea respectivă, actualmente profesor de matematică la şcoală, recunoaşte că a cam închis ochii la momentul respectiv, dar că a făcut-o într-un scop nobil: acela de a finaliza mai repede lucrările.


„Domnule, acolo trebuia să fie un perete despărţitor, aşa arata proiectul, dar în final a ieşit o toaletă comună. Totul s-a întâmplat pentru că firma care a realizat lucrarea SC Orizont SRL Galaţi - a prelungit foarte mult termenul predare deoarece nu prea avea oameni. Noi bani aveam să plătim lucrarea, dar firma nu putea să continue lucrarea",
spune Vasile Radu.


Recepţia lucrării a avut loc abia la sfârşitul anului 2008, la mai bine de doi ani de la debutul proiectului. Iar de firma cu pricina n-a mai auzit nimeni prin comună. În schimb, am identificat-o noi. După afacerea cu Vîrleziul a intrat în stare de semi-conservare", cifra ei de afaceri pe anii 2009 şi 2011 fiind de doar câteva mii de lei.

image


Conducerea şcolii spune că, imediat după terminarea acestui an şcolar va face rost de bani pentru a construi un perete despărţitor la ineditul WC al profesorilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite