Ultima invenţie în învăţământ! „Cartela anti-chiul“, la liceele din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul cartelelor de acces pentru monitorizarea absenţelor va fi introdus, din luna septembrie, şi în şcolile din Galaţi. Pentru început, măsura va fi implementată în 20 din cele 37 de licee din tot judeţul. Iniţiativa aparţine Ministerului Educaţiei, care însă nu asigură şi finanţarea necesară aplicării acesteia, estimată la 1.500 de lei per unitate şcolară.

„Susţinerea financiară pentru acest proiect va veni din partea unei companii mari de telefonie mobilă, cu care suntem în discuţii. Compania va primi în schimb spaţiu publicitar pe cartelă", a spus Doru Resmeriţă, inspector şcolar Galaţi.


Fiecare elev va primi un card pe care-l va scana la intrarea şi la ieşirea din şcoală. Dacă şcolarul decide să tragă chiulul, părinţii săi vor fi înştiinţaţi printr-un SMS. De asemenea, informaţia va fi transmisă pe un tabel electronic în clasă, apoi la director şi diriginte.


„Vom economisi circa 10% din lecţie, în care se făcea prezenţa. De asemenea, rata absenţelor se va diminua cu 10 la sută, iar nivelul de promovabilitate la BAC va creşte", susţine Resmeriţă, ferm convins de efectul benefic al măsurii după ce a vizitat câteva şcoli din Italia.


Ideea cartelei „Big Brother" a fost întâmpinată cu reticenţă de mulţi elevi.„ Dacă se întâmplă să lipsesc, le spun şi singur părinţilor, nu e nevoie de SMS", crede Tiberiu Enache, un adolescent de 15 ani.


VOX: „Rata absenţelor se va diminua cu 10 la sută, iar nivelul de promovabilitate la BAC va creşte" Doruleţ Răsmeriţă inspector general

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite