UPDATE/ Pilotul deltaplanului prăbuşit lângă Galaţi este un traficant de ţigări din Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolut inexplicabil, Poliţia a blocat accesul presei pe toate drumurile care merg spre poligonul unde s-a produs prăbuşirea. Există suspiciuni că traficantul de ţigări mort în accident ar avea legături cu o serie poliţişti şi militari.

Potrivit unor surse neoficiale (deocamdată autorităţile locale şi Poliţia refuză să comenteze incidentul), pilotul mort în urma prăbuşirii unui deltaplan cu motor în poligonul militar Mălina (la circa 15 km de Galaţi) este cetăţean basarabean.

Ciobanul care a ajuns primul la faţa locului şi a anunţat ISU despre accident a povestit că la faţa locului se găsea şi o cantitate destul de mare de ţigări, cele mai multe de fabricaţie moldovenească. Poliţia a refuzat să comenteze ipoteza că pilotul mort este de fapt traficant de ţigări, dar există indicii destul de clare că aşa este: ţigările găsite, ora neobişnuită a accidentului (5.15), secretomania.

CITEŞTE ŞI:

Un deltaplan s-a prăbuşit în apropiere de Galaţi. Un bărbat şi-a pierdut viaţa

UPDATE/Un deltaplan s-a prăbuşit în poligonul militar Mălina din judeţul Galaţi

Absolut bizar este că Poliţia a blocat accesul presei către locul accidentului, drumurile fiind închise şi păzite la circa 2 kilometri de intrarea în poligon. Am aflat că ordinul a venit direct de la şeful Poliţiei Judeţului, care nu răpunde la telefoanele ziariştilor.

Pe surse, am mai aflat că există suspiciuni că traficantul de ţigări mort acţiona în legătură cu o serie de poliţişti din zonă şi cu militarii care asigură securitatea poligonului. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată.

Nu erau zboruri autorizate în zonă

Purtătorul de cuvânt al aeroclubului Aerial Galaţi, Cristian Deceanu, a confirmat şi el că este posibil ca pilotul care s-a prăbuşit cu deltaplanul în apropiere de localitatea Scânteieşti să fi venit de peste graniţă. "Noi nu am avut nici un zbor cu aparate ultrauşoare. Am verificat, nimeni de la noi nu s-a ridicat de la sol. Credem că aparatul şi pilotul au venit de peste graniţă", a spus Deceanu.

Vă reamintim că un bărbat şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă, după ce deltaplanul motorizat în care se afla s-a prăbuşit lângă localitatea Scânteieşti (judeţul Galaţi), în apropierea poligonului militar de la Mălina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, locotenent Eugen Chiriţă, un cioban a sunat la 112 şi a anunţat că în zona în care se afla cu oile s-a prăbuşit un aparat de zbor ultrauşor, probabil un moto-deltaplan, bărbatul aflat în deltaplan decedând în urma impactului cu solul.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD, forţe de intervenţie ale ISU Galaţi, precum şi poliţişti şi un procuror.

Vom reveni cu amănunte

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite