UPDATE/ După descinderile de dimineaţă, patronii a trei firme din Galaţi au fost reţinuţi pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei, procurorii vor decide dacă vor cere sau nu judecătorilor ca suspecţii să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

CITEŞTE ŞI

Descindere a procurorilor DIICOT în 25 de locuri din Galaţi şi Bucureşti. 21 de membri ai unei reţele de traficanţi de droguri au fost reţinuţi

CARTELUL ETNOBOTANICELOR. Drogurile sunt trimise în România de firme-fantomă. Vezi aici cum funcţionează filiera.

În perioada iulie 2010-martie 2011, prin intermediul unor societăţi comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, membrii grupării infracţionale au introdus pe teritoriul Romaniei şi au comercializat droguri de risc şi de mare risc.

Printre suspecţi se află şi mai multe persoane din Galaţi. "Se efectuează cercetări faţă de trei persoane şi trei societăţi comerciale din Galaţi", ne-a declarat Nadina Spânu, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Deşi societăţile respective au fost în repetate rânduri sancţionate şi urmare a controalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s-a adus la cunoştinţă că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitatea infraţională a continuat.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane fizice şi 13 persoane juridice, respectiv societăţile comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţele stupefiante şi psihotrope supuse controlului naţional, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Cercetările au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Bucureşti.

Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor la domiciliile celor 20 de membri ai grupării de traficanţi şi la firmele prin care erau vândute drogurile au fost ridicate mai multe kilograme de substanţe tip "etnobotanic" ce urmează să fie analizate în laboratorul central de analiză a drogurilor din cadrul IGPR, precum şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor. De asemenea, anchetatorii au sigilat mai multe societăţi comerciale.

Majoritatea drogurilor vândute de membrii grupării prin mai multe firme de etnobotanice proveneau din China, dar şi din Spania şi Franţa, se arată într-un comunicat de luni al Poliţiei Române.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite