UPDATE: Profesorii de la Liceul Metalurgic rămân în grevă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul profesorilor de la Grupul Şcolar Metalurgic din Galaţi, declanşat ieri dimineaţă, continuă şi la această oră. Cei 76 de dascăli nu au intrat nici astăzi la cursuri, ei ameninţând că vor boicota şi activităţile legate de încheierea situaţiilor şcolare specifice sfârşitului de semestru.

Dascălii sunt nemulţumiţi de faptul că Inspectoratul Şcolar Galaţi a încercat să le bage pe gât un nou director fără să-i consulte în prealabil.

„Aveam profesionişti printre noi, nu era nevoie să ne aducă Inspectoratul un director de şcoală generală cu 200 de elevi. Avem masteranzi şi chiar doctoranzi printre noi, care sunt în liceu de 30 de ani şi care cunosc bine problemele liceului. Dar nu am fost luaţi în considerare", spune nemulţumită Adina Albotă, profesor la „Metalurgic" de mai bine de 20 de ani.

Inspectorul adjunct Onuţ Atanasiu a ajuns ieri în cancelaria liceului pentru a calma spiritele dar nu a reuşit. Profesorii vor să vorbească direct cu „generalul" Doruleţ Resmeriţă, bănuit că ar fi făcut o manevră politică.


Reamintim că directorul Liceului Metalurgic, Ionel Hăulică a fost suspendat în octombrie 2008 deoarece s-a căpătat cu o plângere penală. Din octombrie, i-a ţinut locul adjunctul Laurenţiu Carastoian. Inspectoratul Şcolar a decis vineri să-l trimită înapoi pe postul de director adjunct pe Laurenţiu Carastoian şi să-l aducă director plin, până la soluţionarea plângerii pe nale, pe directorul Şcolii Generale 34 din Galaţi, Florin Cernat.

Protestatarii spun că au deja programată - la ora 14.00 - o întâlnire cu inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă pentru a clarifica problema. Dacă nu vor ajunge la o înţelegere, dascălii de la Metalurgic sunt hotărâţi să continue protestul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite