UPDATE: Greva de la Liceul "Racoviţă": Profesorii, jecmăniţi cu sume cuprinse între 300 şi 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi profesorii de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" din Galaţi au declanşat astăzi o grevă de avertisment

Protestul vine ca urmare a refuzului conducerii şcolii de a aplica Legea 221/2008 cu privire la majorările salariale din învăţământ. Potrivit acestei legi, dascălii ar fi trebuit să primească salarii majorate cu 34%, începând cu luna noiembrie 2008.

41 de profesori (dintr-un total de 49) de la Liceul Teoretic Emil Racoviţă au semnat, ieri, pentru acest protest la un referendum realizat în interiorul instituţiei de învăţământ. Toţi profesorii au fost de acord cu organizarea unui miting şi aproape toţi vor îngheţarea anului şcolar.

„Noi, practic am început procedura de îngheţare a anului şcolar în sensul că nu le mai trecem copiilor notele în cataloage", spune liderul de sindicat din liceu, Maria Hanu.

Protestul de astăzi este motivat şi de faptul că dascălii au revenit la salariile din luna octombrie 2009, pierzând sume cuprinse între 300 şi 1.000 de lei. „Eu sunt profesor cu grad didactic I şi vreau să vă spun că am pierdut la salariu 700 de lei, la baza de calcul", a mai spus Maria Hanu.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi nu este de aceeaşi părere, afirmând că salariile trebuie plătite conform Ordonanţei 41/2009.

„Adică, ei ar fi putut primi salarii mărite până la 1 aprilie 2009, nu şi după această dată. După ce Curtea Constituţională se va pronunţa vizavi de constituţionalitatea Ordonanţei 41 şi ea va fi publicată în Monitorul Oficial, atunci le vom demonstra profesorilor că pretenţiile lor sunt ilegale", spune Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.

Profesorii de la „Racoviţă" au intrat astăzi în clase, dar nu pentru activităţi didactice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite