UPDATE/ Galaţi: Două accelerate redirecţionate şi cinci trenuri personal deviate sau anulate din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători a luat măsura după ce apa a inundat terasamentul căii ferate din zona localităţii gălăţene Şendreni.  Codul roşu de inundaţii a fost instituit şi pe râul Prut, sectorul amonte de acumularea Stânca Costeşti şi aval Şiviţa.

Inundaţiile din ultimele zile au determinat autorităţile feroviare să ia măsuri pentru ca transportul călătorilor să aibă loc în siguranţă.

Dacă astăzi dimineaţă, CFR Călători Galaţi luase doar măsura limitării vitezei trenurilor în zona Galaţi-Barboşi, la prânz situaţia se schimbase radical.

Apa a inundat complet terasamentul căii ferate în zona comunei Şendreni iar CFR a anulat mai multe trenuri care circulau spre Tecuci.

Datorită apei de pe terasament, circulaţia trenurilor pe linia 704 de la Barboşi Călători la Şendreni, firele 1 şi 2, de la kilometrul 309+000 la kilometrul 308+600 a fost închisă, de astăzi, de la ora 14.35.

Acceleratele Galaţi-Iaşi şi retur 1966 şi 1977 au fost deviate pe ruta Târgu-Bujor-Iaşi-Bârlad, în timp ce personalul Galaţi-Mărăşeşti 7576 a fost anulat.

În cazul personalului 7588, trenul nu va mai circula pe porţiunea de drum cuprinsă între Galaţi şi Independenţa, iar personalul 7592 pe relaţia Galaţi-Tecuci a fost anulat.

Pentru a nu întrerupe complet traficul feroviar, CFR Călători a decis să oprească circulaţia doar pe porţiunile de drum inundate. Astfel, personalul 7577 cu plecare din Mărăşeşti, va circula până la Independenţa.

În schimb, personalul 7578 va circula de la Independenţa până la Mărăşeşti.

"Programul pentru cele două accelerate şi trenurile personal este valabil şi pentru mâine", ne-a declarat directorul CFR Călători Galaţi, Ecaterina Pricope.

Institutul Naţional de Hidrologie a instituit Cod roşu şi pe râul Prut, sectorul amonte de acumularea Stânca Costeşti şi aval Şiviţa, pe teritoriul judeţului Galaţi.

Cod roşu a fost instituit şi pe Siret, în aval de Lungoci, avertizarea fiind valabilă până pe 1 iulie 2010, ora 16.00. Cod galben a fost instituit pe segmentul Drânceni - Oancea, la Prut.

Pe toate digurile din zonele de risc se lucrează la supraînălţare sau la întărirea taluzului.

În continuare sunt aşteptate creşteri de debite pe Siret, Prut şi Dunăre. La ora 14.00, Siretul avea 668 cm, cu 18 cm peste cota de pericol, la Şendreni.

Dunărea avea la ora 9.00 o cotă de 652 cm (52 cm peste cota de inundaţie).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite