UPDATE VIDEO/Reţea similară cu a lui Sergiu Băhăian, distrusă la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul acestei săptămâni, patru persoane au fost arestate, iar alte 20 sunt cercetate în stare de libertate, după ce au creat un prejudiciu băncilor româneşti în valoare de aproape 200.000 de lei, folosindu-se de oameni fără adăpost pentru a contracta credite.

"În dimineaţa zilei de 18 noiembrie 2010, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii Rapide au descins la locuinţele lui B. Vasile zis Silică de 43 ani, cunoscut cu antecedente penale, P. Ştefan Cătălin de 38 ani, fără antecedente penale, C. Sebastian Răzvan de 32 ani, fără antecedente penale, toţi din Galaţi, administratori ai unor societăţi comerciale şi M. Radu Mihail de 19 ani, fără ocupaţie, fără antecedente penale", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Aceştia făceau parte dintr-o grupare infracţională monitorizată de poliţiştii încă de la sfârşitul anului 2009, grupare ce a acţionat pe raza municipiului Galaţi, sens în care au comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, şantaj, ameninţări, tâlhărie, fals în înscrisuri în dauna mai multor persoane fizice şi juridice (unităţi bancare), prejudiciul creat fiind de 190.000 lei.


În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că aceştia, în perioada 2006-2009, au înfiinţat mai multe societăţi comerciale şi, cu ajutorul altor persoane, au racolat persoane fără ocupaţie, interesate de obţinerea unor credite bancare, cărora le-au întocmit în fals acte cum că ar fi angajaţi la aceste societăţi comerciale şi că ar realiza venituri legale.

O parte dintre membrii grupării acţionau violent asupra unor dintre persoanele racolate, ameninţându-le şi şantajându-le pentru a le determina să meragă la bancă, să semneze contractele şi să ridice banii.

"În urma audierilor şi a probatoriului administrat, faţă de cei patru s-a luat măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, şantaj, ameninţare, tâlhărie, fals în înscrisuri, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă", a mai declarat aceasta.

Tot în aceeaşi cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 20 de persoane cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite