Facultatea de Mecanică din Galaţi s-a apucat de tunning auto. Utilajele sunt ultimul răcnet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Dunărea de Jos a plătit 15.000 de euro pentru un utilaj de ultimă generaţie, folosit pentru testarea automobilelor, dar care va fi folosit şi pentru tunarea maşinilor.

Cei 40 de studenți de la specializarea autovehicule rutiere din cadrul Facultății de Mecanică a Universității "Dunărea de Jos" pot vedea începând de astăzi cum își poate pierde puterea o mașină în timp, dar și cum pot fi îmbunătățite performanțele autovehicului. Facultatea a achiziționat din Polonia un utilaj de ultimă generație care permite măsurarea în timp real a puterii şi a momentului la roţile motoare.

Investiţia, unică în această parte de ţară, se poate dovedi foarte profitabilă pentru facultate. Pe lângă rolul didactic al acestui aparat, reprezentanţii Facultăţii de Mecanică spun că vor încerca să scoată şi ceva bani de pe urma lui.

"Acest dispozitiv poate presta servicii de tunning auto, ceea ce este la mare căutare în oraş, pentru că din ce ştiu eu, în Galaţi mai există doar o singură firmă specializată în acest lucru. Dispozitivul nostru este însă un model mai nou şi putem spune că la cârma lui sunt oameni cu experienţă mare în domeniul auto", spune profesorul Dan Scarpete, de la Facultatea de Mecanică.

Cea mai ieftină diagnoză costă pe piaţa de specialitate în jur de 50 de euro, dar dacă se ia în calcul şi o modificare a cailor putere, se ajunge la sume care pornes de la 200-250 de euro şi ajung chiar şi la 500 de euro. Tarifele vor fi stabilite însă de conducerea Universităţii cu respectarea regulamentelor în vigoare.

Standul are însă și anumite limite, putând fi folosit doar pentru anumite tipuri de autovehicule. "Pot urca pe acest dispozitiv doar autovehicule cu o singură axă motoare şi de maximum 3,5 tone", spune profesorul Mugurel Burciu, directorul Departamentului Sisteme Termice şi Ingineria Mediului, din cadrul Facultăţii de Mecanică.

Studenții privesc această achiziție ca pe oportunitate pentru un viitor job. "Evident că voi veni cu drag la orele de practică. Am foşti colegi care au fost cooptaţi de Renault şi au nişte salarii destul de bune. Visul meu, ca de altfel al oricărui student de la autovehicule rutiere, este să ajungem la Mioveni", spune Sebastian Ivan, unul dintre studenţii de anul întâi de la specializarea "Autovehicule rutiere".

Universitatea "Dunărea de Jos" a plătit din fonduri proprii pentru acest dispoziţiv nu mai puţin de 15.000 de euro. Specializarea de "autovehicule rutiere" din cadrul Facultății de Mecanică este la primul an de existență şi este a şasea din ţară. Deja, câțiva studenți ai acestei facultăți au fost contactați de firme din domeniu cu propuneri de angajare, printre care şi divizia de service a Grupului Renault.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite