Tudor Gheorghe se reîntoarce la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Leonard", gălăţenii vor avea parte, în acest weekend, de un concert extraordinar susţinut de Tudor Gheorghe. Spectacolul va avea loc sâmbătă seară la Teatrul Muzical, ora de începere fiind 19.00.

Preţul unui bilet este de 60 de lei. Numele noului spectacol cu care Tudor Gheorghe ajunge la Galaţi se numeşte „Chemarea păsării de acasă".

„Prin acest spectacol mă reîntorc la prima modalitate de comunicare a poeziei , aceea a menestrelui din anii'60 care cânta singur cu chitara. Asta pentru că am vrut ca poezia lui Mircea Mincu să nu fie deranjată în vreun fel de efectul sonor", a explicat artistul.


Tudor Gheorghe este un cântăreţ, compozitor şi actor român, născut la 1 august 1945, în comuna Podari, judeţul Dolj, dintr-o familie de ţărani. Copilaria, dar mai ales adolescenţa, i-au fost dificile. Tatăl, cântareţ la biserică, a fost arestat şi încarcerat pentru motive politice la Aiud.


În perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe persecuţii din partea regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluţia română din 1989. Artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1979, i-a fost interzis să concerteze imediat după premiera spectacolului "Pe-un franc, poet". După revoluţia din decembrie 1989, Tudor Gheorghe a revenit în forţă pe scena muzicii autohtone.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite