Tribunalul Galaţi a suspendat decizia Consiliului Local privind concedierea a 167 de angajaţi ai Teatrului Muzical ”Nae Leonard”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea instituţiei de cultură este obligată să menţină structura de personal din vechea organigramă până la finalizarea procesului ce vizează anularea hotărârii forului deliberativ local.

CITEŞTE:

Artiştii de la Muzical au primit preavizele de concediere: "Suntem permanent terorizaţi şi ameninţaţi de directorul teatrului"

Scandal la Teatrul Muzical cu mascaţi şi artişti ţepuiţi / Balerinii Teatrului de Operă şi Balet din Kiev au refuzat să urce pe scenă chiar înainte de ridicarea cortinei

Scandal la Muzical: Orchestra ameninţă că se mută la Bacău dacă nu primeşte salarii majorate!

Judecătorii au apreciat că există suficiente motive pentru a trece pe linie moartă hotărârea Consiliului Local Galaţi, ce viza aprobarea unei noi organigrame la Teatrul Muzical ”Nae Leonard”, prin care trei sferturi din artişti rămâneau fără locuri de muncă.

Decizia Tribunalului Galaţi este valabilă până la finalizarea unui al doilea proces deschis de sindicatul din instituţia de cultură, care are ca obiect anularea hotărârii consilierilor locali. Soluţionarea dosarului ar putea dura câteva luni de zile.

Petre Alexe, preşedintele comisiei de evaluarea a managementului la Teatrul Muzical, susţine că în momentul de faţă instituţia este obligată să funcţioneze după vechea organigramă. În plus, preavizele de concediere date angajaţilor nu mai sunt valabile.

„După părerea mea s-a restabilit un adevăr. Florin Melinte şi-a păstrat 37 de angajaţi dintre care pe 36 i-a pus directori, şefi. Acum este obligat să funcţioneze după vechea organigramă şi va trebui să se descurce cu toţi angajaţii", ne-a declarat Petre Alexe.

Cât priveşte preavizele de concediere pe care o parte dintre artiştii de la Muzical le-au primit, consilierul local a declarat: „Ce treabă avea el să dea preavize de concediere? El nu mai poate dicta în momentul în care oamenii trec la Andreiana Yuventus. Treaba lui era să transfere aceşti oameni, nu să le dea preavize de concediere!".

Directorul Teatrului Muzical refuză în continuare să prezinte raportul de evaluare a managementului, deşi comisia de cultură din cadrul Consiliului Local i-a solicitat în nenumărate rânduri.

„Noi am trimis mai multe adrese. La un an, domnul Melinte are obligaţia să prezinte o situaţie financiară clară a instituţiei pe care o conduce. Dânsul preferă să încalce legea", a mai adăugat Petre Alexe.

Acelaşi lucru i-a fost solicitat şi de către Comisia Buget -Finanţe din cadrul Consiliului Local. Nici de data aceasta, Florin Melinte nu a binevoit să prezinte raportul de evaluare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite