Trei dintre spitalele gălăţene au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii/Rezultatele sunt dezastruoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi este cel care a primit cea mai proastă categorie dintre unităţile sanitare care au fost clasificate până acum. Viitorul financiar al spitalului este îngrijorător pentru autorităţi.

Pănâ în momentul de faţă, trei spitale gălăţene au primit clasificarea de la Ministerul Sănătăţii. Spitalul din Tecuci este de categoria 4M, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii este încadrat la 2M şi cel de Boli Infecţioase s-a situat pe poziţia a cincea, 5M.

În ceea ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase, viitorul nu sună prea bine, având în vedere că semnarea noului contract - cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate depinde în mare măsură de rangul obţinut la clasificare. „5M" înseamnă mult mai puţini bani decât până acum.

„Nu se ştie ce se va întâmpla. Vor fi mai mulţi sau mai puţini bani pentru unele spitale. Deocamdată, nu au fost stabilite normele. Spitalul de Boli Infecţioase a solicitat 2M, dar au obţinut 5M", spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În ceea ce priveşte soarta Spitalului de Urgenţă, rezultatul a fost amânat. Ministerul a trimis înapoi dosarul pentru o reevaluare. La fel s-a întâmplat şi în cazul celui de la Tg. Bujor.

„Spitalul de Urgenţă Galaţi a cerut 1M. Ministerul a considerat că acest lucru este exagerat. A trimis dosarul înapoi pentru reevaluare. Aşteptăm rezultatul", mai spune Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite