Trei sferturi dintre apelurile la 112 sunt false la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţiul se află pe locul 13 în ţară în ceea ce priveşte numărul apelurilor false la 112. Majoritatea acestor apeluri este efectuată de către copii şi adolescenţi.

Cu ocazia zilei naţionale a numărului de urgenţă 112, sărbătorită pe data de 11 februarie, elevii Şcolii nr. 29 din Galaţi au avut ocazia să viziteze dispeceratul Inspectoratului de Poliţie.

Cu acest prilej, Dan Mateche, şeful serviciului 112 Galaţi, a precizat că aproape trei sferturi dintre apelurile efectuate în anul 2010 s-au dovedit a fi false.

„Numărul apelurilor false a scăzut faţă de anii trecuţi însă ne confruntăm în continuare cu un procent destul de mare. Cei care sună fără motiv la 112 sunt în general copiii şi adolescenţii”, spune Dan Matache, şef serviciu 112.

Anul trecut au fost înregistrate aproximativ 42.000 de apeluri, 71% fiind apeluri false. Acest fapt ne clasează pe locul 13 în ţară la acest capitol.
Din numărul total al acestori apeluri, 60% au fost redirecţionate către Serviciul de Ambulanţă, 33% către Poliţie, 6% către ISU şi 1% către Jandarmerie.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite